Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El Conseller en Cap, Artur Mas ha qualificat com a "declaració de guerra contra molts municipis catalans", el dictamen del Consell Consultiu, favorable a l'aplicació de la nova llei d'elecció dels consells comarcals. Un dictamen que amb tota probabilitat s'aprovarà el proper dia 29 d'abril. Mas ha anunciat que CiU impulsarà una campanya entre els municipis petits i mitjans per «plantar cara» a aquesta llei, que per altra banda, té el suport de tota l'oposició. Pel conseller en cap, l'aplicació de la nova llei suposarà una «amenaça» per l'equilibri territorial ja que segons Mas, els municipis petits i mitjans perdran representativitat. Mas ha afegit que al seu parer, hi ha hagut un "pacte descarat entre socialistes i populars i que ERC i ICV, els fan el joc". Pel líder convergent, darrere de la reforma hi ha un intent d'erosionar el poder territorial de CiU. La nova norma legislativa suposarà que l'elecció dels consells comarcals es faci sobre la base dels vots de cada partit a la comarca i no pas sobre el nombre de regidors obtinguts.

Convergència ha rebut un fort revés amb aquest dictamen del Consell Consultiu, perquè la llei de reforma dels consells comarcals podria suposar per a CiU la pèrdua del control de fins a 15 consells. Mas no descarta que el seu partit porti el cas al Tribunal Constitucional. De moment, la mesa del Parlament ja ha admès a tràmit el dictamen.

Avui, l'ajuntament de Móra d'Ebre i l'empresa de construccions Jaén Vallés han fet públic un protocol signat per amdós amb el qual, l'empresa trasllada tota la seva activitat professional a Móra d'Ebre, al polígon industrial de " la Verdeguera – Riu Sec", ocupant una superfície de 6000 m2. A més, es compromet ha mantenir un mínim de cent llocs de treball, amb els beneficis establerts a nivell de subvencions des de el consell comarcal de la Ribera d'Ebre i els ajuts i incentius que l'Ajuntament de Móra d'Ebre li pugui oferir. Amb la implantació d'aquesta gran empresa al polígon industrial, l'Ajuntament de Móra d'Ebre considera que d'aquesta manera es consolida el creixement de l'activitat industrial a Móra d'Ebre.

Passem ara a la cultura. Demà dijous, a dos quarts d'onze de la nit, el teatre l'Artesana de Falset, acollirà un concert de jazz. Es tracta de l'actuació del Dexterit Trio i el saxofonista Grant Stewart. El Trio està format pel bateria Esteve Pi, nascut a Falset, Xavier Monge al piano i Ignasi González al contrabaix. El preu de l'entrada és de 10 euros, i es pot adquirir tan a l'ajuntament com a la taquilla del teatre, fins a una hora i mitja abans de l'espectacle.

D'altra banda, Falset viu aquests dies la Setmana Santa amb la celebració de diversos actes, cerimònies i processons. Per consultar el programa per aquests propers dies, poden visitar la pàgina web de falset.net.

Fins aquí l'espai de notícies. Gràcies per la seva atenció.

Vist: 329