Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Avui dimarts, la junta rectora del parc nacional del Montsant es reuneix a la seu de l'ajuntament de la Morera amb l'ombra del polèmic nomenament de Neus Miró com a directora del parc. De fet, segons un comunicat fet públic avui per la plataforma en defensa del patrimoni natural del Priroat, no sembla que Neus Miró sigui la titular oficial d'aquest càrrec, perquè segons sembla, el diari oficial de la Generalitat no recull aquest nomenament. La reunió ha estat convocada pel president i alcalde de Cabassers, i a l'ordre del dia no s'esmenta cap punt relatiu a la figura de direcció del PN. De fet, sembla ser que Neus Miró actuarà de secretària

Avui també és notícia la Plataforma de la Ribera d'Ebre, que ha acceptat la iniciativa de l'alcalde de Tivissa, Fermí Pallisé, de formar part de la comissió de seguiment del nou abocador que s'està construint a Tivissa, conjuntament amb les forces polítiques de la comarca, el GEPEC i la pròpia empresa. La Plataforma ha tornat a demanar l'aturada de les obres de l'abocador mentre la comissió de seguiment es reuneix per primera vegada i estudia una proposta, presentada per la mateixa plataforma, a l'Ajuntament de Tivissa. D'altra banda, el col·lectiu ha mostrat la seva preocupació pel conveni signat entre l'Ajuntament de Móra la Nova i l'empresa Gestió i Recuperació de Residus, mijantçant el qual Móra la Nova rebrà la quantitat de 1 EURO per tona entrada a l'abocador amb un minim de 150.000 euros/any, és a dir, uns 25 milions de pesetes. La Plataforma es planteja la següent qüestió: "¿quantes tones any entraran a l'abocador per rentabilitzar aquests compromisos?"

Més coses. Per a frenar l'expansió de la plaga del musclo zebra, detectada fa gairebé dos anys a l'Ebre, l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre , organisme de la Generalitat responsable del manteniment del tram navegable, ha limitat l'accés de naus a l'Ebre a cinc embarcadors: Móra d'Ebre, Móra la Nova, Xerta, Tortosa i Amposta. La resta dels punts que fins ara eren operatius han estat bloquejats amb barreres. Aquest és el cas de Miravet, Ginestar, Benissanet, Aldover i Bítem. Les embarcacions que accedeixin pels únics cinc embarcadors autoritzats deuran sotmetre's a una operació de desinfecció a fons.

Acabem amb una informació de serveis. Durant tota aquesta setmana santa, i fins el proper dia 21 d'abril, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre mantindrà oberts els 12 els punts d'informació turística del Pont, a Móra d'Ebre (Móra d'Ebre, tel. 977 41 40 29) i del Mas de la Coixa, a Móra la Nova (Móra la Nova, tel. 977 40 17 70). Poden consultar els horaris i telèfons al web de l'informatiu, radiofalset.net, a la secció dels textos de l'informatiu d'avui.

(L'horari d'obertura els dies feiners, els dissabtes i el Divendres Sant és de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h. Els diumenges i el Dilluns de Pasqua, de 10:00 a 14:00 h)

Fins aquí el nostre butlletí. Moltes gràcies per la seva atenció.

Vist: 402