Butlletí informatiu 27-01-2021

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Josep Maria Cots va fer la seva primera compareixença en un acte públic com a alcaldable del Partit dels Socialistes de Catalunya a Falset. Ho va fer dissabte, al palau de congresos de Tarragona, acompanyat de José Luis Rodríguez Zapatero, secretari general del PSOE i Josep Montilla, primer secretari del PSC, que van participar en aquest acte de suport a diversos caps de llista de la província. En el seu discurs de presentació Cots va referir-se a l'esperit de treball del seu equip municipal.

TALL COTS

Móra la Nova també ha acollit durant aquest cap de setmana diverses presentacions de candidatures per als propers comicis municipals del 25 de maig. Dissabte mateix, es va presentar la candidatura Independents de Móra la Nova, encapçalada per Francisco José Roman. La nova candidatura ha sorgit arran del seguit de projectes contaminants que amenacen el poble i també pel deteriorament de la convivència veïnal que afecta part de la població, com a conseqüència de l'intent frustrat d'ubicar al municipi, la central tèrmica Enron. La candidatura independent s'ha manifestat totalment contrària als actuals projectes d'instal·lar al municipi una incineradora de plàstics i un abocador de grans dimensions al llindar del terme del poble veí de Tivissa. Independents de Móra la Nova que també s'ha manifestat contrària al transvasament de l'Ebre, s'ha definit com una candidatura que integra gent de diverses ideologies i sensibilitats que s'han unit per aconseguir que Móra la Nova assoleixi un desenvolupament sostenible, basat en la indústria no contaminant, el turisme, l'agricultura i el comerç.

El cap de llista Francisco José Roman, va ser notícia fa pocs dies després d'haver abandonat el Partit Popular argumentant el seu posicionament contrari a la guerra a l'Iraq i al Pla Hidrològic Nacional. Doncs bé, després de fer aquest pas, el PP l'ha acusat d'haver votat anteriorment mocions favorables al pla hidrològic, cosa que Roman ha negat totalment.

Per la seva banda, Convergència i Unió també va ratificar la seva llista electoral de Móra la Nova, que està encapçalada per Joan Maria Sabanza. Amb aquesta candidatura CiU aspira a revalidar i augmentar la majoria absoluta de que disposa des de fa molts anys. En aquest sentit Joan Sabanza, actual alcalde i candidat a la reelecció, creu que "la combinació d'experiència, joventut i renovació és la millor fórmula per continuar amb la política de generar progrés, benestar i convivència.

Una altra informació de tall polític és que el PSC i ERC han aplaudit el dictamen del Consell Consultiu de la Generalitat que ratifica la legalitat de reformar el sistema d'elecció dels consellers comarcals, encara que s'hagin convocat les eleccions municipals, i han exigit a CiU, que està en contra d'aquesta reforma, que acati la decisió d'aquest organisme. La resolució del Consultiu es produeix després que, fa un mes, CiU endarrerís l'aprovació en la cambra catalana de la reforma del sistema d'elecció d'aquests organismes, que té el suport de la resta de grups del Parlament, portant-la al Consell Consultiu.

Deixem la política i passem a comentar-los una notícia que ens arriba des del Priorat. Una bona notícia, de fet. I és que el vi Prior Terrae 98 ha estat reconegut amb la gran medalla d'or en l'edició d'enguany del concurs internacional de vins Vinitaly, el més important d'Itàlia, celebrat recentment a Verona. Aquest guardó únic li ha estat concedit en la categoria de vins de reserva. Prior Terrae 98 és un vi de la firma Viticultors del Priorat, que ja va obtenir el màxim reconeixement en l'edició del 2001 pel vi Morlanda 98, en aquest cas en la categoria de vins de criança.

Tanquem l'espai de notícies amb la decisió de l'empresa FECSA-Endesa de fer alguns canvis a les 10 torres de mitja tensió que hi ha a la Reserva Natural de Sebes, i d'aquesta manera evitar l'impacte dels ocells contra les instal·lacions elèctriques. Aquests treballs, que es porten a terme en diferents fases, consisteixen bàsicament a instal·lar estructures metàl·liques de protecció que evitin l'electrocució dels ocells si es posen a les seccionadores. Aquesta actuació es porta a terme després que tres cigonyes d'aquesta reserva natural hagin mort electrocutades.

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat