Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Obrim el nostre espai de notícies d'avui divendres amb alguns actes polítics que se celebren amb motiu de les properes eleccions municipals del 25 de maig. Així, per exemple, avui mateix l'alcaldable per Convergència i Unió a Móra d'Ebre, Santiago Campos, presentarà la seva candidatura al teatre municipal de la Llanterna a un quart de deu de la nit.

Per la seva banda, el candidat per Esquerra Republicana de Catalunya de Flix, Pere Muñoz presentarà una xerrada que farà el diputat d'Esquerra, Ernest Benach sobre el Transvassament de l'Ebre. L'acte es farà al Casal Sant Jordi de Flix a partir de dos quarts de vuit del vespre.

I demà serà el torn dels alcaldables del l'alcalde del PSC. El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i el primer secretari del PSC, Josep Montilla participaran en un acte públic de suport a diversos caps de llista de la provínciea, entre els que es troba Josep Maria Cots, l'alcaldable de Falset. L'acte començarà a les 7 del vespre, al Palau de Congressos de Tarragona en de Tarragona.

Canviem de tema. Unió de Pagesos ha convocat per avui a les nou del vespre a Riudoms, una xerrada informativa sobre el sector de l'horta i les seves perspectives de futur dins el sector agrari. Entre els temes que es tractaran hi ha la producció integrada, l'assegurança multicultiu i les conseqüències per al sector de l'horta de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC).

Aquests dies els hem parlat del mal estat en què es trobava el pont de l'Asmà que es troba a la carretera nacional 420, entre Móra la Nova i Falset. I és que el passat 22 de març, un accident entre dos turismes va provocar el trencament de la barana de protecció, creant una certa situació de perill. Doncs bé, sembla ser que després de la polèmica generada entorn d'aquest fet, la barana ja ha estat arranjada. Tot i aquesta bona notícia, cal recordar que els consistoris de Falset i Móra d'Ebre van exigir en el seu dia que aquest pont, que ara només compta amb un carril, sigui eixamplat ja que s'ha convertit en un punt negre d'aquesta carretera; sobretot després de la inaguració el maig de l'any passat, del nou tram de la nacional 420 a l'alçada del Coll de Teixeta, que ha suposat un augment del trànsit.

Més coses. Els jutjats de la província, com són els de Tarragona, Reus, Tortosa, Valls, Falset i Gandesa, entre altres, i l'Audiència Provincial podran disposar a partir del proper 1 de maig del sistema de comunicació per vídeoconferència. Aquesta ena permetrà que els testimonis de determinats judicis puguin prestar declaració a través d'una vídeoconferència sense haver-se de desplaçar a la seu judicial que pertoqui. L'operadora Al-Pi es fa càrrec d'instal·lar el sistema després de guanyar el concurs convocat per la Generalitat per dotar al centenar de jutjats d'areu de Catalunya amb aquest nou instrument.

No deixem les tecnologies perqquè avui divendres a les set del vespre, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, conjuntament amb el Servei Comarcal de Català de la comarca, celebren un acte per difondre l'activitat del Telecentre de la Ribera d'Ebre i l'ús del programari lliure en català entre les entitats de la comarca.

Marxem ara fins la Terra Alta. Gandesa és l'escenari avui de la presentació del llibre "El Brogit de l'Ebre" que es farà a partir de les vuit del vespre al palau del Castellà. El llibre és un recull de narracions que tenen com a fil conductor el riu Ebre. Es tracta de quinze relats de diverses temàtiques i estils, així com autors amb concepcions artístiques diferents i amb un ventall d'actituds lingüístiques també diverses. Demà dissabte, es farà una nova presentació d'aquesta obra a Ulldecona. A les set de la tarda a la sala de sessions de l'Ajuntament.

Per la seva banda, Flix acollirà demà a partir de dos quarts de set de la tarda, la primera edició del Fòrum de Joves de Flix, el consistori ha fet una crida a tot el jovent de 14 a 31 anys del municipi perquè hi participi. Aquest fòrum vol ser un espai on poder exposar i coordinar esforços per a aconseguir canalitzar les inquietuds i les iniciatives dels joves de la localitat. El fórum promourà la discussió en grups reduïts dels diferents temes que plantegin els joves i les conclusions seran recollides en un document que serà traslladat posteriorment als tècnics de joventut.

L'última proposta pel cap de setmana ens arriba des de Falset, on demà a partir de les 12 de la nit, el grup local Soul Machine oferirà un concert al pavelló esportiu, que ha estat organitzat per l'equip de futbol Falset Esportiu. Després de l'actuació, hi haurà una discofesta.

Anem acabant el butlletí, tot recordant-los que aquest diumenge a la tarda, el Falset Esportiu s'enfrontarà a l'equip de Futbol de Flix.

Fins aquí el temps de notícies. Gràcies per la seva atenció i que tinguin un bon cap de setmana.

Publicitat