Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Comencem amb una informació sobre energia eòlica. La Conselleria de d'Industria i Comerç de la Generalitat, de moment, ha autoritzat 10 dels 28 projectes de parcs eòlics previstos a les Terres de l'Ebre. Els parcs autoritzats són: La Fatarella, Vilalba dels Arcs, Ascó, Prat del Comte, Batea, Gandesa, Bot, Benifallet, Pinell de Brai i Tortosa. Malgrat aquesta autorització, encara queden pendents les autoritzacions ambientals, urbanístiques i municipals. Així ho ha explicat la subdirectora general d'Indústria, Comerç i Turisme a les Terres de l'Ebre, Mercè Miralles, que va precisar que «això no significa que s'acaben materialitzant tots els projectes presentats, ni tan sols els aprovats per Indústria».

Més temes. En el marc del Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC) celebrat a Barcelona, s'ha presentat l'Associació de Turisme rural de la Terra Alta, una jove associació constituïda el passat 5 de febrer i que compta amb la participació de 13 titulars d'allotjaments rurals de la comarca. L'objectiu principal de l'associació és promocionar i comercialitzar l'oferta turística.. Tant la constitució d'aquesta associació com la del seu principal objectiu és ha apostar per la diversificació a través del desenvolupament turístic.

Una altra institució que està present en aquest saló del turisme és el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, que compta amb un estand integrat dins de l'espai que la marca Terres de l'Ebre disposarà al saló. El Consell vol aprofitar aquesta presència al Saló per donar a conèixer la destinació turística Ilercavònia -on s'integren tots els municipis de la comarca- i les seues tres rutes: Ilercavònia, Terra d'Ibers; Camí de Sirga i la Ruta del Temple.

Per aquest cap de setmana tenim una proposta que ens arriba des de Cornudella de Montsant. Diumenge, a dos quarts de sis de la tarda, es presentaran els actes del Jubileu 2003, que coincideix amb el 850 aniversari de la Reconquesta i el 50è aniversari de la Coronació de la Mare de Déu. Els actes programats a Cornudella començaran amb una conferència de Mn. Joan Aragonès "El significat i l'orígen del Jubileu Cristià". A continuació es presentarà públicament el cartell guanyador i el programa d'actes del Jubileu 2003, i seguidament s'inaugurarà l'exposició "Als 50 anys del Jubileu de la Reconquesta", que restarà oberta fins el 20 d'abril a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament de Cornudella. Aquesta exposició es traslladarà posteriorment a Siurana. Amb motiu d'aquests acte, el Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant ha embotellat una ampolla de vi especial, i s'efectuarà un romiatge a Montserrat per col.locar i beneïr un Majòlica de la Mare de Déu de Siurana. Un dels objectius de la celebració del Jubileu d'enguany és aconseguir revitalitzar l'anada al Jubileu, sobretot en les noves generacions.

I acabem amb l'apunt esportiu setmanal. Diumenge mateix a les cinc de la tarda, els equips de l'Hospitalet de l'Infant i Falset s'enfrontaran al camp Arenal, a partir de les cinc de la tarda.

Fins aquí el nostre espai de notícies. Gràcies per la seva atenció i els desitgem que passin un bon cap de setmana.

Vist: 384