Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El vessament de dos mil litres de petroli al riu Ebre que va produïr-se dissabte a la central nuclear d'Ascó, ha generat diverses reaccions.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha tramès una carta a la Direcció de la central demanant informació sobre aquest fet. El Consell ha posat de manifest que sempre que es produeix una incidència al recinte de la central; però en aquesta ocasió, no ha rebut cap informació ni cap notificació d'aquest abocament. Davant de la gravetat dels fets produïts, el Consell Comarcal ha sol·licitat que sigui informat amb el màxim detall possible de quines han estat les mesures que s'han aplicat per a evitar fets similars en un futur.

D'altra banda, Xavier Sabaté, primer secretari del PSC a les Comarques Tarragonines i Diputat al Congrés dels Diputats, ha demanat que s'obri una investigació per depurar les responsabilitats d'aquest episodi . Així entre altres coses plantejaran preguntes al Conseller de Medi Ambient i al Ministeri de Medi Ambient perquè confirmar que s´ha actuat amb la màxima diligència per evitar que aigua eventualment contaminada i no apta per al consum hagi arribat a consumir-se per part de la població. A més, també ha sol·licitat que es faci un estudi en profunditat del conjunt del riu Ebre per preveure els episodis de contaminació de l´aigua tenint en compte les diferents causes i els diversos agents potencialment contaminadors de l´aigua .

Aquests dies les pàgines dels diaris i els espais informatius d'altres mitjans comarcals i nacionals van carregades de notícies sobre la guerra a l'Iraq. Doncs bé, des del nostre informatiu local els hem d'explicar que l'ajuntament de Poboleda ha celebrat un ple extraordinari durant el qual es va acordar declarar persona non grata al president del Govern espanyol, José María Aznar, després d'haver donar el seu suport incondicional a l'executiu nord-americà per procedir a atacar Iraq.

Sense deixar de parlar de la guerra, els hem de dir que des de la setmana passada s'està portant a terme a tot el país, una consulta popular sobre la opinió que els mereix aquest tema als ciutadans. Ara, els habitants de Falset i de la comarca també poden emetre la seva opinió en aquesta consulta popular que pròximament s'organitzarà. Els mantindrem informats en butlletins successius.

Comentem ara un parell de previsions per avui. Representants de la fruita seca de la Unió de Pagesos s'entrevistaran avui a les deu, amb els representants del sector turístic del camp de Tarragona per explicar-los la funció del sector agrari en el conjunt del territori i quines possibilitats té dins el camp turístic. La trobada se celebrarà a l'oficina de la Unió de Pagesos a Reus (Avda. Països Catalans, 25).

Un altre acte a destacar és la presentació dels actes commemoratius del 850 aniversari de la Reconquesta i dels 50 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Siurana. Se celebrarà a la seu del departament de cultura de Tarragona, al carrer Major, número 14, on també s'hi inaugurarà una exposició sobre el poble de Siurana que podrà visitar-se durant tota aquesta setmana.

Des de Barcelona ens arriba una altra proposta. Tot i celebrar-se una mica lluny, ens toca de prop. Demà a partir de les sis de la tarda a la Casa del Mar, al carrer Albareda número 1 de Barcelona, es farà una projecció audiovisual inspirada en el poema de Crist de la Sol·litud del poeta falsetà Salvador Estrem i Fa. L'acte, que serà presentat per Toni Orensanz, també consistirà en la lectura de diverses poesies d'Estrem amb la participació de Ricard Palmerola o Encarna Sánchez, entre altres. Per a més informació, poden accedir a la pàgina web de falset.net.

I no tanquem el butlletí sense dir-los que demà dimecres, el Teatre l'Artesana de Falset, després d'un cap de setmana tan intens, acull una nova activitat. Es tracta d'un taller per a la gent gran organitzat per la Fundació la Caixa que es presenta sota el títol "del conservatori a l'esplai: intercanvi generacional". És una proposta adreçada a la gent gran que s'organitza amb la voluntat d'oferir un intercanvi generacional entre la gent gran i els alumnes de cursos superiors del Conservatori del Liceu, que s'encarregaran d'interpretar les audicions. A continuació Pedro Burzaco serà l'encarregat d'impartir una conferència sobre la sarsuela.

Després, un grup d'alumnes del Conservatori del Liceu seran els encarregats d'interpretar el concert "Quartet de corda i soprano". L'acte, que és d'entrada lliure, començarà a les set del vespre.

Fins aquí el nostres espai informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat