Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Demà és el gran dia per Falset i tota la comarca del Priorat. Demà dissabte a dos quarts d'onze de la nit, el president de la Generalitat, Jordi Pujol i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana inauguraran el nou teatre l'Artesana. Un projecte que finalment s'ha fet realitat i que a més d'obres de teatre de petit o gran format, també permetrà fer projeccions de cinema, entre altres coses.

Tal i com els havíem promès, farem un repàs exhaustiu de tots els actes que se celebraran amb motiu de la reinauguració del teatre. Per començar, a les set de la tarda, un cercavila sortirà des de la plaça de la quartera amb tot d'elements de festa de diversos pobles de la comarca. Després de la inauguració, l'actor Toni Albà portarà a l'escenari la seva obra "Els bufons del regne". I ja diumenge, a partir de les 11 del matí i fins les dues del migdia, tota persona que ho desitgi podrà visitar el nou teatre. A la tarda, a les sis i a dos quarts de nou del vespre l'Orquestra simfònica de Sant Cugat oferirà un concert sota la direcció de Josep Ferré. Finalment, dimecres que ve a les set de la tarda, els joves intèrprets alumnes del Liceu oferiran un concert gratuït per a la gent gran.

Per últim també els informem que es posarà a la venda el llibre "L'artesana, teatre municipal 1880-2003, l'espectacle continua". D'altra banda, també es podran adquirir ampolles de vi commemoratives del teatre.

El president de la generalitat és també protagonista de la següent notícia. Jordi Pujol ha visitat aquesta setmana la comarca de la Terra Alta. La seva última visita com a cap de l'executiu català. Durant la seva estada en aquesta zona, Pujol va destacar el canvi que està experimentant la Terra Alta, on els darrers dos anys ha deixat de disminuir el nombre d'habitants i, comença a incrementar-se el volum de població. El president de la Generalitat va atribuir aquest creixement demogràfic a la immigració i a l'impuls de projectes com el regadiu o el turisme.

Entre les actuacions que va visitar el president de la Generalitat hi ha el projecte del rec. La segona fase del rec de la Terra Alta permetrà regar un total de 2.000 hectàrees dels municipis de Vilalba dels Arcs, la Pobla de Massaluca, Gandesa i Corbera d'Ebre, i la tercera fase es podria començar a construir a finals d'any. «L'execució d'aquestes obres dependrà dels fons europeus, dels quals no se'n tindrà notícies fins que no s'aclareixi el finançament del pla hidrològic.

Des de la Ribera d'Ebre ens arriba el sí del 80% dels treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellós, al preacord que van signar el comité de vaga i l'empresa propietària de les centrals. Amb aquest preacord la vaga ha quedat suspesa a l'espera de la signatura definitiva del primer conveni col·lectiu desprès de la fusió empresarial de les nuclears d'Ascó i Vandellòs. Entre altres coses, l'empresa ha acceptat equiparar els convenis laborals entre els treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs, concedir un increment salarial de l'IPC real i atorgar a tot el personal una mútua mèdica íntegra.

Com quasi cada dia, donem pas ara a la informació política. La secció local de Móra d'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya ha mostrat el seu desacord en la distribució dels espais electorals que es destinaran a cada partit per la propera campanya electoral. Segons l'Ajuntament de Móra d'Ebre, governat per CiU, la distribució es farà en proporció als vots aconseguits en les darreres eleccions municipals. ERC considera que aquesta decisió afavoreix a CiU i al PSC i margina a ERC. La formació ha demanat que s'ampliï el nombre de carrers on es podran penjar banderoles, ja que en principi l'Ajuntament només contemplava permetreu en dos carrers.

I a la localitat veïna, a Móra la Nova, Francisco José Román, actual regidor del Partit Popular a l'Ajuntament d'aquest municipi, ha fet pública la seva baixa al partit i ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions municipals sota les sigles de la candidatura independent de la FIC. Román s'ha manifestat contrari a la guerra d'Iraq i disconforme amb el transvasament de l'Ebre.

Deixem la informació política, però sense marxar de Móra la Nova, perquè aquesta setmana s'han iniciat les obres d'urbanització del nou parc urbà situat entre el carrer Diagonal i el Barranc de Nolla. Es tracta d'un projecte llargament esperat, que l'executa l'INCASOL amb un pressupost de 180.000 € , i que abasta un total de 7.000 m2 aproximadament en aquesta 1a. Fase. L'obra inclou la plantació de 240 arbres, la sembra d'uns 1.100 m2 de gespa , 500 m2 de prada, l'obertura de nous vials i la incorporació de dos zones d'aigua d'uns 350 m2.

I tanquem el butlletí amb dues propostes que poden ser del seu interès. Avui divendres, a tres quarts de nou del vespre, a la Sala la Democràcia de Móra d'Ebre tindrà lloc una conferència sobre la problemàtica dels "Papers de Salamanca". La xerrada anirà a càrrec de la senadora Marta Cid. També hi participaran, Joan Baptista Montagut, candidat d'ERC a l'alcaldia de Móra d'Ebre, i Joan Josep Duran, president local d'Esquerra Republicana de Catalunya.

L'altra proposta és de lleure. L'organització Catalunya Sud, proposa per diumenge una sortida al poble de Selma, que es destaca principalment per les restes que va generar la presència dels templers en aquesta àrea.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció i esperem que passin un bon cap de seetmana.

Publicitat