Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Falset es va unir de nou a la multiplicitat d'actes celebrats ahir arreu de Catalunya per cridar de nou NO a la guerra. Un grup de ciutadans va aplegar-se a les set del vespre a la plaça de la Quartera per manifestar la seva oposició a la guerra a l'Iraq.

La capital del priorat és també notícia per un altre tema. Només queden dos dies per a la inaguruació del teatre municipal l'Artesana. Es tracta d'un teatre que va ser fundat el 1880, però cent anys després va haver de ser tancat. Ara però, el pròxim dissabte el conseller de cultura jordi vilajoana serà l'encarregat de reinaugurar-lo de nou. Un esdeveniment que comptarà amb l'obra "Els bufons del regne" de Toni Albà. Els hem d'advertir que les entrades per aquest espectacle ja comencen a escassejar i que podrien esgotar-se. Entre els actes que envoltaran aquest esdeveniment, a més del cercavila que es farà dissabte a la tarda, el diumenge es farà una jornada de portes obertes entre les 11 i les dues del migdia. I a les sis de la tarda i a dos quarts de nou del vespre, l'artesana acollirà un concert de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. En successius butlletins els citarem la resta d'actes previstos.

Entrem ara al capítol polític. Després de més de dos anys de silenci, en els quals Móra la Nova ha viscut episodis conflictius degut a la insistència de l'Ajuntament de voler instal·lar la central tèrmica Enron, una planta incineradora i tolerar la construcció d'un gran abocador a la ratlla del termé, amb Tivissa, el PSC ha criticat durament la incineradora i a diversos membres del consistori i denunciant la pressió que pateixen des de fa tems ciutadans de la població que s'han manifestat en contra d'aquestes agressions.

I anem acabant comentant-los dues coses. Al teatre la Llanterna de Móra d'Ebre continua el cicle de conferències parlem dels nostres fills. La xerrada es presenta sota el títol "una experiència educativa familiar", a càrrec del del Sr. Josep M Porta, psicopedagog, i de la família Porta-Gatell (Josep M., M. Teresa, Siurana i Andreu). La conferència comença a les 9 de la nit.

L'altre apunt, en aquest cas, cultural, és la propera publicació d'un llibre de fotografia antiga que porta per títol GARBA DE FEINES. El llibre, que ha estat preparat per Biel Pubill i Soler i Josep M. Raduà i Serra, fa un repàs a les ocupacions dels asconencs durant el segle XX. En concret, s'han aplegat setanta fotografies que inclouen el període 1900-1970, i on els protagonistes són els habitants d'Ascó fent feines domèstiques, treballant en oficis tradicionals, en tasques artesanals o en petites fàbriques o al tros.

Fins aquí el nostre butlletí.

Publicitat