Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Josep Mª Cots, president de la Cooperativa Agrícola de Falset, Mercè Juncosa a Porrera i Jaume Roca a La Figuera són els tres alcaldables oficials pel PSC al Priorat. Tots tres es presenten per primera vegada. En total, el PSC ja compta amb 75 alcaldables en altres tants municipis de la Federació de les Comarques Tarragonines.

Per la seva banda, Pere Muñoz, candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'alcaldia de Flix, va presentar els sis primers membres de la seva candidatura: Xavier Vega, Jaume Masip, Neus Guiu, Francesc Barbero i Carolina Rofes. Durant la presentació de la conferència "Les dones i la política", Muñoz va anunciar la voluntat de crear a Flix un casal de les dones, destinat a satisfer les seves necessitats i a fer política activa i polítiques específiques, destinades a combatre la discriminació de sexe. Pere Muñoz també va avançar el projecte de crear un Consell Consultiu Municipal, format per un 50 per cent de dones, que tindrà l'objectiu d'assessorar a l'Ajuntament en les decisions importants.

Un altre candidat d'Esquerra Republicana, però en aquest cas per l'alcaldia de Móra D'ebre, Joan Baptista Montagut, ha proposat la creació d'un casal municipal a Móra d'Ebre, com a infrastructura important per a la propera legislatura. Montagut ha destacat la importància d'impulsar l'activitat cultural local a través d'un òrgan format per les entitats culturals del municipi, que de manera autònoma marquin l'orientació i gestioni la política cultural local participant, fins i tot, en la redacció del pressupost municipal de cultura.

Més notícies de tall polític. Els vots en contra de CiU i PP han evitat l'aprovació de la proposició no de llei presentada pels Socialistes-Ciutadans pel Canvi al Parlament de Catalunya, per tal d'instar el Govern de la Generalitat a que prioritzi les inversions en la xarxa secundaria de transport i subministrament de gas i estendre el servei als municipis que avui no hi compten amb ell, per tal de fomentar el reequilibri territorial. En aquest sentit, el diputat del PSC, Antoni Sabaté, ha lamentat el posicionament de CiU i PP i ha denunciat "la falta de dotacions en serveis i infrastructures industrials bàsiques a les Terres de l'Ebre".

Des del mateix partit socialista, s'ha presentat una nova proposta. Pasqual Maragall va presentar fa uns dies el seu model de desplegament dels Mossos d'Esquadra per les Terres de l'Ebre que tindrien una dotació permanent de 560 agents del cos de Mossos d'Esquadra.

Aquest cap de setmana ens porta més notícies. La nit del divendres el comitè de vaga i representants de l'Associació Nucler Ascó Vandellòs van signar un preacord que permet suspendre temporalment la vaga que s'està realitzant aquest dies. Avui mateix, el comitè de vaga celebrarà una assemblea per a informar als treballadors sobre els punts del preacord assolit, i demà se sotmetrà a la votació dels treballadors. Manel Fondevilla, representant dels treballadors ha mostrat la seva satisfacció pel preacord assolit, ja que recull la majoria dels puts reivindicats pels treballadors, però també ha declarat que aquesta entesa no recull la problemàtica de fons del col·lectiu de treballadors, que és el clima d'insatisfacció de l'actual plantilla generat per la reducció de llocs de treball. Fondevilla ja ha dit que aquest preacord "no serà una solució definitiva".

Acabem el butlletí amb un apunt de solidaritat que ens arriba des de la Ribera d'Ebre. La Campanya Catalunya contra la fam a l'Àfrica, impulsada per l'organització no governamental SOS Àfrica, ha recollit un total de dos tones d'aliments a la comarca. En aquesta campanya, hi ha participat en aquesta campanya els municipis d'Ascó, Garcia, Flix, la Palma d'Ebre, Móra d'Ebre, Móra la Nova, Riba-roja d'Ebre i la Torre de l'Espanyol. Més concretament, hi han col·laborat els ajuntaments i els col·legis d'ensenyament infantil i primari de tots els municipis esmentats. El Consell Comarcal ha efectuat les tasques de coordinació a través del Departament de Serveis Socials i ha assumit el cost de la logística i el transport dels aliments recollits fins al magatzem central de la campanya, ubicat a la població de Rubí.

Fins aquí el nostre espai de notícies. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat