Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de ràdio falset

El Tribunal Suprem (TS) ha ratificat la majoria de les penes de presó per als dos acusats per l'anomenat cas Priorat, Enric d'Anguera i Armand Gutiérrez, que havien presentat recurs de cassació. El Tribunal només ha admès parcialment el recurs presentat pels processats i ha disminuït alguns mesos de pena als condemnats. No obstant això, el TS manté les indemnitzacions, que superen els 190.000 euros en total. Així doncs, Enric d'Anguera, exgerent del Consell Comarcal del Priorat, Se li imputen delictes continuats de falsedat i malversació de cabals públics, i ha estat condemnat a cinc anys de presó (tres mesos menys que els imposats per l'Audiència de Tarragona) i a una inhabilitació per a càrrecs públics de vuit anys i mig. Per la seva banda, Armand Gutiérrez, administrador únic de l'empresa Ecològica SA, es beneficia també d'una reducció d'un any de presó i el condemnen a quatre anys i tres mesos de presó i a set anys i mig d'inhabilitació, com a cooperador necessari en aquests delictes. Amb aquesta sentència es tanca definitivament el cas Priorat, que va començar el 1997 al jutjat de Falset per les acusacions de frau contra el Consell Comarcal per haver desviat subvencions a empreses i a obres inexistents entre els anys 1992 i 1994.

Els continuem parlant del consell comarcal prioratí, però per explicar-los que pròximament tramitarà la sol.licitud per a l'atorgament d'una subvenció al Centre d'Assistència Primària de Falset. Després que al febrer d'aquest any sorgís la possibilitat de rebre subvencions per a centres d'atenció primària, el CAP Falset ha tramès una memòria al Consell Comarcal en què s'informa de la necessitat de poder millorar els serveis informàtics del centre, en total suposaria l'adquisició de sis ordinadors. La subvenció, encara per aprovar serà serà d'uns 7.200 euros.

Un altre projecte del consell és el projecte d'adquisició d'una deixalleria mòbil per a tota la comarca. La sol.licitud no està aprovada pel ple del Consell, però molt probablement es trametrà en breu a la Junta de Residus del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa al sector agrari, ens arriba una nova convocatòria del sindicat Unió de Pagesos. Avui, a Riudecols se celebrarà una assemblea per parlar sobre les accions que està portant a terme el sindicat davant els insuficients ajuts europeus al sector de la fruita seca i quines són les properes actuacions que s'emprendran. L'assemblea tindrà lloc a les 9 de la nit, al Casal de Riudecols i comptarà amb la intervenció de diversos representants del sindicat.

Avui també ens hem de fer ressò d'una iniativa política sorgida del diputat del PSC, Antoni Sabaté. Sabaté va defensar ahir una proposició no de llei en que insta el Govern de la Generalitat a que prioritzi les inversions en la xarxa secundaria de transport i subministrament de gas i estendre el servei als municipis que avui no hi compten amb aquest servei, per tal de fomentar el reequilibri territorial.

Passem ara a comentar-los una notícia si més no curiosa. Ens arriba des de Reus, on sembla ser que l'ajuntament de la ciutat ha empadronat cinc veïns del Lloar sense el seu consentiment. El consistori prioratí ja ha posat el cas en mans d'advocats. La comunicació, que el consistori prioratí va rebre la setmana passada, coincideix amb la campanya iniciada fa unes mesos per l'Ajuntament de Reus per aconseguir fer arribar el cens als 100.000 habitants. L'alcalde del Lloar, Jaume Montalbo, reconeix que es pot tractar d'un error informàtic, però no descarta emprendre accions legals contra el consistori reusenc si els advocats consideren que es tracta d'una acció premeditada i amb motius electorals. Des de Reus, el cap de l'àrea de Serveis Generals de l'Ajuntament i responsable de la campanya d'empadronament, Carles Salas, va negar que conegués el cas i, en reconèixer que les sol·licituds de canvi d'empadronament han d'anar signades pels interessats, va preferir no opinar. De tota manera, va apuntar que la data -novembre del 2001- que apareix en la comunicació que ha rebut l'Ajuntament del Lloar coincideix amb la campanya del cens realitzada a la ciutat per l'Instituto Nacional de Estadística (INE), i que el consistori reusenc no va iniciar la seva campanya d'empadronament fins a l'octubre del 2002.

Fins aquí el nostre espai de notícies. moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat