Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Avui els oferim un espai replet d'informacions relatives a les successives llistes i candidatures electorals que van descobrint-se aquests dies de cara als pròxims comicis municipals.

Comencem per la candidatura presentada per un grup d'indenpendents format únicament per dones per a l'alcaldia de Rasquera. A la Ribera d'Ebre. Pilar Ten, mestressa de casa amb dos fills, encapçala aquesta llista que ha aconseguit l'aixopluc del Partit Socialista de Catalunya. Tenint en compte la peculiaritat del fet que el grup el formin dones exclusivament, Ten ha volgut senyalar que no es tracta d'una llista sexista o feminista, i que no van dissenyar-la per cridar l'atenció. Sembla ser que la iniciativa de crear aquest grup va sorgir quan a Rasquera es va rumorejar que no hi hauria cap llista electoral, i que una gestora s'hauria de fer càrrec de l'Ajuntament.

I no marxem de la Ribera d'Ebre sense passar per la capital de la comarca. Allà, una trentena de regidors, exregidors i membres de candidatures de Convergència i Unió a Móra d'Ebre han signat el manifest titulat "Compromesos amb Móra d'Ebre, fidels a Catalunya". En aquest document expressen el seu suport a la candidatura que tornarà a encapçalar l'actual alcalde, Santiago Campos. Els signants asseguren que Campos és l'única opció que garanteix un projecte de creixement, progrés i benestar per al municipi i els seus ciutadans. De fet, l'acte de presentació es va celebrar divendres passat durant un sopar d'homenatge a les persones que a les diferents cites electorals han format part de les llistes de CiU a Móra d'Ebre.

D'altra banda, ahir a la capital de la Terra Alta, l'alcalde de Gandesa, Miquel Aubà va presidir l'acte de presentació de les diferents candidatures amb què Independents per l'Ebre concorrerà per primera vegada a les eleccions municipals.

Deixem l'actualitat electoral, però no abandonem encara l'àmbit polític. El secretari general d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira ha anunciat que la seva formació tornarà a traslladar el problema del sector de la fruita seca la congrés dels Diputats. Ho ha dit durant una reunió celebrada a Reus amb els responsables de la fruita seca del sindicat Unió de Pagesos, Josep Fortuny i Pere Guinovart. En aquest mateix sentit, cal dir també que el grup parlamentari ALE-Verds, del qual en forma part l'eurodiputat d'Esquerra Miquel Mayol, es reunirà la propera setmana a petició d'Unió de Pagesos, per parlar de la Política Agrària Comunitària i la seva prevista reforma.

Més coses. Ahir, el diputat socialista Antoni Sabaté va presentar diverses preguntes al conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler per tal que aquest expliqui quins criteris s'han tingut en compte en el nomenament de Neus Miró com a directora del Parc Nacional del Montsant. Sabaté tamvé va impulsar una proposició no de llei per demanar que es reguli el nomenament dels directors dels parcs naturals catalans garantint que es tinguin en compte criteris d'idoneïtat i de perfil adequat.

I un dia més els hem de parlar de nous préstecs destinats al camp de les nostres comarques. L'Institut Català del Crèdit Agrari va lliurar ahir 41 préstecs a diversos sol.licitants de les Terres de l'Ebre. 9 correspondran a Gandesa per tal de finançar la part a càrrec dels regants de la primera fase del projecte de concessió de regadiu de la zona oriental de la Terra Alta. Els altres 32 s'han destinats a Benissanet,per pal.liar les pèrdues sofertes en la campanya 2001-2002 pels titulars de les explotacions agràries. L'import total dels préstecs ascendeix a uns 406.000 euros.

L'altra informació de tall econòmic és que la comissió de govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat la pròrroga del conveni de col·laboració econòmica per la prestació del servei de pas de barca per l'Ebre durant el 2003. Un conveni que ha estat subscrit entre l'Ajuntament de Miravet i la Diputació de Tarragona. El conveni de col·laboració es va signar l'any 1991 per contribuir econòmicament en les despeses que ocasiona la prestació del servei del pas de barca per l'Ebre, a la carretera TV-3023.

I tanquem el butlletí amb la notícia de la publicació d'un llibre titulat "El brogit de l'Ebre", en el que hi han col·laborat 15 escriptors locals amb 15 relats amb els que reivindiquen la defensa del riu. L'obra que es presentarà a Gandesa, Benissanet, Amposta i Tortosa, conté narracions de temàtica i estil diversos, però que tenen en comú la presència en algun moment o altre del riu Ebre. Abraça des de la mirada poètica de Zoraida Burgos fins a la visió futurista d'Artur Gaya, l'enginy de Gerard Vergés i la radicalitat d'Andreu Carranza. L'obra es podria considerar un al·legat literari contra el Pla Hidrológic Nacional i el transvasament que preveu. "El brogit de l'Ebre" ja es pot trobar a les llibreries al preu de dotze euros.

Fins aquí el nostre espai informatiu. Els agraïm la seva atenció.

Publicitat