Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset

Ahir els vam explicar que la Comissió del Consell Comarcal del Priorat havia aprovat l'adjudicació de l'arranjament de camins de municipis de muntanya. I avui estem en disposició de concretar quines són les obres que s'executaran a la comarca. Es farà la pavimentació i el mur de contenció del camí de les Comes a Cabacés, que ascendirà a quasi 18mil euros. S'ampliarà i pavimentarà un tram de camí de Margalef i la Bisbal de Falset, amb el que s'invertiran una mica més de 21mil euros. També es realitzarà la pavimentació del camí d'accés al dipòsit de gas de Pradell de la Teixeta, pel qual s'invertiran prop de 7mil euros, i es reconstruirà un mur de contenció a la Vilella Alta. Una obra que pujarà a uns 14mil 800 euros.

Parlem de més inversions, però en aquest cas ens referim als ajuts destinats a la localitat d'Ulldemolins. Es tracta d'un fons de 8533 euros provinents del Fons de Cooperació local de Catalunya. A aquesta quantitat cal afegir-hi la participació extraordinària per a municipis petits, 12.900 euros, i el tram de prestació supramunicipal de serveis, 1.039 euros. A més cal destacar que mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis, s'han cofinançat diverses actuacions de pavimentació de carrers.

Un col·lectiu que continua amb la seva lluita particular són els pagesos del sector de la fruita seca. I és que el sindicat Unió de Pagesos ha convocat per avui mateix una nova assemblea per informar de les accions que s'empendran per denunciar la situació d'incertesa d'aquest sector. Com ja els hem dit, l'assemblea se celebra a Vallmoll a les nou de la nit, al Centre Cultural del Poble. Hi intervindran els membres del sindicat Josep Fortuny; el portaveu del sector al sindicat, Pere Guinovart i el coordinador territorial de la Unió de Pagesos, Salomó Torres.

Tot i les protestes i oposició de diversos grups ecologistes, sembla que finalment Neus Miró, que té la llicenciatura en història de l'art s'incorporarà a la direcció del parc natural del Montsant el pròxim mes, després que el Departament de Medi Ambient hagi confirmat el seu nomenament. La junta rectora del parc va aprovar per majoria l'aposta per Neus Miró formulada pels alcaldes de Convergència i Unió. Una proposta que va contar amb dos vots en contra: el dels representants de les dues denominacions d'origen del vi de la comarca i el del col·lectiu conservacionista.

Més notícies. La Generalitat ha confirmat l'existència de 41 fosses comunes a Catalunya i preveu trobar-ne 13 més. Les primers estimacions farien pensar que el total de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista serien al voltant de tres mil, tot i que aquesta dada és molt difícil de concretar encara. Núria de Gispert, consellera d'Interior, ha recordat que els historiadors donen un marge d'entre 2.000 i 18.000 víctimes del franquisme a Catalunya. Sembla ser que gran part de les fosses localitzades estarien vinculades amb la Batalla de l'Ebre.

I no ens movem de la Ribera d'Ebre perquè el seu Consell Comarcal i l'institut d'ensenyaments secundaris Julio Antonio, de Móra d'Ebre, han arribat a un acord a través del qual els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Administració de sistemes informàtics col·laboraran amb el Consell en el desplegament del programa pilot de l'extranet de les administracions catalanes, que s'ha de fer pròximament a catorze municipis de la comarca. L'acord es concretarà conveni de col·laboració que ha de regular les pràctiques dels alumnes en la implantació de xarxes i sistemes informàtics als ajuntaments.

El món vitivinícola també té un espai reservat en el butlletí d'avui. El Celler El Masroig ha rebut la prestigiosa distinció de Celler Vimon del mes de març. Durant tot el mes l'Hotel NH Ciutat de Reus oferirà la possibilitat de poder assaborir els diferents vins que s'elaboren en aquest celler prioratí. El Celler El Masroig va ser fundat l'any 1917 i actualment disposa de 400 a 500 hectàrees de vinya, que són propietat dels seus socis.

Donem pas a una informació sobre el lleure. Els volem recordar que fins avui dijous poden inscriure's a la sortida que organitza l'entitat Catalunya Sud per aquest diumenge, pels voltants de Prades. Amb aquesta sortida es preveu pujar dalt del tossal de Baltasana, es caminarà per diversos boscos de pinassa i castanyers i s'arribarà a l'ermita de l'Abellera on s'hi dinarà. Seguidament es tornarà a Prades, on s'acabarà la sortida.

Per a més informació poden trucar al 626.68.49.17

Fins aquí el nostre butlletí informatiu. Els agraïm la seva atenció.

Publicitat