Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Avui dimarts, comença la vaga dels treballadors de la central Nuclear d'Ascó, com a mesura de protesta pel bloqueig que pateix la negociació del conveni col·lectiu. La vaga coincideix amb l'inici de la setzena recàrrega de combustible del grup I de la central nuclear i està prevista que finalitzi el dia 28 d'abril, si abans no s'arriba a un acord amb l'empresa. La vaga serà intermitent i es farà durant quatre dies a la setmana. Si a finals d'abril, el conflicte no s'ha solucionat, els treballadors també han acordat continuar la vaga els mesos de setembre i octubre durant la recàrrega de combustible de la central nuclear de Vandellòs. El motiu de la protesta és la reducció de plantilla en un 30% , que per altra banda ha fet que els actuals treballadors hagin vist augmentat el seu volum de feina i la seva responsabilitat, sense rebre cap compensació a canvi.

El Palau de la Generalitat va ser ahir l'escenari de l'acte institucional de commemoració del quinzè aniversari de la constitució dels consells comarcals a Catalunya. L'acte el va presidir el president de la Generalitat, Jordi Pujol, entre altres autoritats i es van entregar plaques commemoratives a tots els presidents dels consells comarcals de Catalunya, entre ells els del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. En el seu parlament, Jordi Pujol va destacar la importància que han jugat els ens comarcals en la materialització de polítiques de reequilibri territorial a Catalunya, i va assegurar també que la tasca dels consells ha estat determinant per qüestions importants per al país com ara la construcció d'abocadors d'escombraries comarcals o per tirar endavant accions de desenvolupament del turisme rural al territori. Per la seva banda, el president del consell comarcal de la Ribera d'Ebre, Santiago Campos va coincidir en recalcar la importància dels consells, especialment en comarques on hi viuen fins a cent mil habitants. Campos va reclamar més competències per a aquests ens i una implicació del govern de l'Estat en el seu finançament.

Des des la Ribera d'Ebre ens arriba una altra informació. I és que el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre col·laborarà en la publicació d'un treball sobre la repressió franquista a la comarca. Aquest és un dels acords que va prendre la darrera assemblea de socis de l'entitat, en què també va aprovar l'edició d'un cd-rom de Joan Bagés, la publicació de les jornades que es van dedicar a Artur Bladé i la realització d'unes jornades d'etnologia dedicades als oficis antics. També es va incorporar a la junta directiva de l'entitat el regidor de Cultura de Móra la Nova, Ferran Bladé.

Fins aquí el nostre espai de notícies. Moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat