Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Ni ens cuiden, ni ens mimen ni ens estimen. Així és com l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha qualificat el suport de la Generalitat a l'impuls econòmic de la comarca del Priorat. En una entrevista concedida al diari El Punt, Domènech ha declarat que la Generalitat no els ha ajudat en temes com la implantació d'indústria a la comarca. Segons Domènech, és important diversificar l'activitat al Priorat tot implantant petita indústria, per tal que un altre problema com la plaga de la fil·loxera, no deixi el Priorat completament desassistit. De moment, segons l'alcalde, l'aposta per la indústria només la porten endavant l'ajuntament de Falset i el Consell Comarcal. D'altra banda, Jaume Domènech creu a més que el suport del consistori a la postura dels ciutadans contrària als parcs eòlics, Enron i el pla hidrològic nacional, no ha facilitat obtenir el suport necessari del govern català. Domènech diu que el seu desig és que el govern català tingui en compte la comarca.

Durant l'entrevista, l'alcalde de Falset ha valorat el suport del Consell Comarcal per potenciar la capitalitat de Falset que permetria dinamitzar en tots els sentits la resta de la comarca. En aquest sentit, Domènech ha declarat que la construcció del teatre de l'Artesana és un exemple d'aquesta intenció de treballar des de la capital de comarca per la resta del priorat. Domènech ha valorat molt positivament que el consell hagi prioritzat el projecte d'implantació industrial per la comarca, per sobre dels colors polítics, i també ha destacat el suport del consell a Falset, ja que segons ha dit el seu alcalde, si la capital és forta la comarca guanyarà força.

Finalment, entre altres coses, Domènech s'ha referit a l'aliança d'Independents pel Priorat amb Esquerra Republicana de Catalunya, per concórrer conjuntament a les eleccions municipals. Un dels objectius de la coalició seria traslladar la idea de canvi i nous impulsos al govern del Consell Comarcal.

No deixem la política perquè el grup municipal socialista de Móra d'Ebre ha emès un comunicat per expressar els seus dubtes sobre la rigurositat de l'estudi financer encomanat per revisar els comptes de l'ajuntament de la localitat. Els socialistes lamenten no haver pogut participar en la selecció de l'empresa contractada i de no haver estat informats sobre aspectes com els terminis d'execució, el pla de treball, el tipus d'estudi i el pressupost. D'altra banda, respecte a l'afirmació de l'alcalde, Santiago Campos, sobre el fet que l'auditoria era un compromís electoral seu, el PSC diu: «Després de repassar el programa electoral de CiU en les passades eleccions, no trobem cap epígraf on aparega l'esmentada promesa, que sí que figurava en el nostre programa.»

I encara a Móra d'Ebre, avui a les 8 del vespre, a la sala de La Democràcia, el grup d'acció local Incat Urbà-Ruralorganitza la conferència "Tradicions i costums de diferents països, poden conviure?". La conferència que se celebra en el marc d'activitats "Dimecres solidaris", serà pronunciada per Asun Garcia, investigadora del Grup de Multiculturalisme de la Universitat de Barcelona. Aquest grup d'acció local, que treballa per la igualtat d'oportunitats per a les famílies immigrants a Catalunya, està format format per cinc consells comarcals, entre els quals el de la Ribera d'Ebre, i quatre entitats de l'àmbit social.

I els parlem ara d'una altra activitat que estava prevista per ahir. El Centre de Recursos Pedagògics de la Terra Alta, amb la col·laboració del Consell Comarcal i de l'Ajuntament d'Arnes, va organitzar una sortida dels alumnes de cicle inicial d'educació primària a Arnes. Així, un total de 160 alumnes van recórrer els carrers d'Arnes per conèixer més de prop el municipi. El Centre de Recursos Pedagògics ha programat altres sortides per a alumnes d'altres nivells, que es faran els pròxims mesos a Pinell de Brai, Vilalba dels Arcs i Gandesa.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu. Moltes gràcies per la seva atenció.

Publicitat