Butlletí informatiu 23-09-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Diversos responsables del sindicat Unió de Pagesos es van entrevistar ahir a la tarda amb el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau per demanar que es constitueixi la taula de negociació de la fruita seca a Catalunya, per tal de treballar en el futur d'aquest sector. La petició del sindicat respon al compromís adquirit per aquesta conselleria de poder treballar conjuntament per resoldre la problemàtica d'aquest sector, davant la manca de viabilitat de les explotacions.

A la reunió, celebrada a Barcelona, hi van assistir el responsable nacional del sector de la fruita seca de la Unió de Pagesos, Josep Fortuny; el portaveu del sector de la fruita seca, Pere Guinovart; i el responsable d'Organització del sindicat, Josep Maria Besora.

Ens traslladem ara a Gandesa, que podria convertir-se en una subseu del Museu d'Història de Catalunya. El procés de descentralització de la institució podria culminar entre els anys 2004 i 2005, fet que portaria a la capital de la Terra Alta un important equipament cultural. La voluntat del govern gandesà, que es declara molt il·lusionat amb el projecte, és que la subseu del Museu d'Història de Catalunya estigui especialitzada en tres èpoques «diferents i importants» de la vida de Gandesa. En primer lloc, el món iber, ja que a Gandesa hi ha el jaciment arqueològic del coll del Moro. I després, la Batalla de l'Ebre i la llarga tradició vitivinícola. De tota manera, hi ha altres localitats de la Terra Alta que podrien disputar aquesta candidatura a Gandesa, per la qual cosa, caldrà esperar a la decisió final.

Aquest proper cap de setmana es celebra el carnaval i el priorat no és excepció en quant a ofertes d'activitats. De moment, els avancem que tan Cornudella de Montsant com Falset tenen previstos diversos actes. A Cornudella ens ofereixen balls, una sardinada i un concurs de disfresses. I a Falset, a més de celebrar-hi el desè aniversari del carnaval amb motiu del qual es celebrarà un dinar popular, s'organitzaran diversos espectacles al carrer durant tot el dissabte.

Poden obtenir més informació a l'agenda d'activitats de ràdiofalset.net. De tota manera, aquests pròxims dies els posarem al cas d'horaris dels actes, entre altres destalls.

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat