Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Ahir va posar-se en marxa el Taller d'Ocupació Ribera d'Ebre que s'imparteix a Móra la Nova i que pretén oferir una formació a vuit dones de la comarca que procedeixen de famílies desestructurades, per poder-ne garantir la seva inserció laboral. Les alumnes aprendran tècniques d'atenció domiciliària a persones malaltes, avis o persones amb minusvalíes. Un servei que es donaria a nivell comarcal. Alguns dels continguts que s'impartiran són l'atenció sociosanitària, la dietètica, la seguretat i la higiene en el treball, l'alfabetització informàtica i la llengua catalana, entre altres. Tot i que ahir es va començar amb sessions teòriques, la formació serà eminentment pràctica. L'alumnat del taller disposa d'un contracte de formació i d'un salari. El departament de Treball de la Generalitat ha destinat 63mil euros per sufragar les despeses del curs durant els pròxims sis mesos, tot i que aquest es podria allargar fins a un any.

A principis de gener, la Comissió de Govern per a Assumptes Institucionals i Socials va aprovar la creació d'una Comissió que es dedicarà a fer un estudi sobre la localització a Catalunya de fosses comunes de la Guerra Civil espanyola i de la dictadura. D'aquesta manera es podran identificar aquells punts on hi ha fosses amb persones desaparegudes durant aquest període històric. A més d'aquesta inciativa, el govern català treballa en altres projectes d'aquest àmbit. Un d'ells és el Consorci per la Museïtzació dels espais de la Batalla de l'Ebre, que entre els seus objectius principals es troba la localització i dignificació de les fosses comunes arran d'aquesta batalla. Les administracions que formen part d'aquest consorci són, a més de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Terra Alta, i alguns ajuntaments com Batea, Corbera d'Ebre, la Fatarella o Pinell de Brai.

Continuem amb més apunts culturals. Demà dimecres, a les 7 de la tarda, es presentarà el llibre "Nous treballs al jaciment protohistòric del Calvari, a El Molar", a la seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural, a Barcelona. Es tracta d'un jaciment conegut per la seva necròpolis del període Vilaseca Tercera, i els últims treballs que s'hi ha portat a terme han permès l'estudi del poblat i l'àrea de captació del conjunt.

El Museu Miquel Montagud de Cabassers ha organitzat una activitat amb la que s'intentarà fer veure al visitant que hi ha moltes maneres d'admirar una obra artística i demostrar que la capacitat d'observació és una eina molt útil. La iniciativa, que va enjegar-se el passat dia 10 de gener i es portarà a terme fins el proper 30 d'abril, està inclosa en la visita habitual del museu, que té obertes les seves portes els dissabtes i diumenges de les 12 a les 2 del migdia.

Tanquem el nostre butlletí amb un petit comentari sobre la previsió del temps que s'espera per avui. La jornada d'avui es preveu que està dominada pel sol, tot i que es mantindran les temperatures més aviat fredes. De tota manera, sembla que avui les màximes seran una mica més altes respecte els últims dies.

Fins aquí el butlletí informatiu. Moltes gràcies per la seva atenció.

Vist: 257