Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El membre del grup socialista a l'ajuntament de Móra d'Ebre, Juli Vives, ha presentat un nou recurs al Tribunal Constitucional per demanar l'anul·lació de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas de la discoteca "La llanterna". Amb aquesta sentència, el president del Consell de la Ribera d'Ebre i alcalde de Móra d'Ebre, Santiago Campos va quedar absolt. Vives ha portat el cas fins el Tribunal Constitucional perquè considera que el veredicte vulnera la Constitució. Santiago Campos, a més d'altres imputats, va ser acusat d'uns pressumptes delictes de malversació de cabals públics, falsetat en document públic i falsetat en document privat.

I els parlem ara de l'abocador d'escombraries de Tivissa. La setmana passada els informàvem que en aquest municipi de la Ribera d'Ebre, ja s'havien començat els treballs d'ampliació de l'abocador que ha de ser el destí final dels residus urbans dels municipis del Baix Ebre. Doncs bé, ara l'organització ecologista Mediterrània ha interposat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'ampliació d'aquesta instal·lació. Des d'aquesta entitat s'ha afirmat que l'autorització ambiental atorgada pel departament de Medi Ambient, no té prou en compte les conseqüències negatives que podria suposa aquest abocador. De moment, Mediterrània ha reclamat que com a mesura cautelar, se suspengui el projecte. Per la seva banda, la plataforma de la Ribera d'Ebre ha convocat una assemblea pel dia 25 de gener a Móra d'Ebre per debatre l'ampliació de l'abocador i preparar mobilitzacions. A més, també es presentarà un requeriment al fiscal de Medi Ambient de Catalunya per demanar que s'estudïi si la situació actural pot ser constitutiva de delicte. La plataforma va consensuar aquest comunicat amb el partit socialista, esquerra republicana, organitzacions agràries i sindicals i grups ecologistes.

El centre de recursos pedagògics del Priorat i el grup de mestres del Priorat preparen el primer número de la revista "Cupatge", una publicació que tracta temes d'ensenyament i que veurà la llum el proper mes de setembre. En aquest sentit, aquestes dues entitats s'han adreçat a les escoles i instituts de la comarcar per recollir, fins el 6 de juny, els mètodes, experiències i suggeriments que s'apliquin durant aquest curs. D'aquesta manera, la revista pretén establir un intercanvi d'experiències entre la vintena de centres prioratins i tenir la possibilitat d'aplicar-les el curs vinent.

Donem pas ara a la informació meteorològica. La onada de fred que ens ha afectat durant tot aquest cap de setmana sembla que s'allargarà durant el dia d'avui i de demà, com a mínim. Les temperatures d'avui podrien oscil·lar entre els 8 i els 13 graus. Pel que fa aquest cap de setmana, Falset va registrar dissabte una de les temperatures més baixes de la demarcació, arribant als tres graus sota zero. La neu no ha fet acte de presència durant aquests dos últims dies, a diferència de divendres, dia en que algunes localitats de la Terra Alta van quedar lleugerament emblanquinades.

Falset es prepara aquesta setmana per la celebració de la festivitat de Sant Antoni. Els dies 18 i 19 se celebra l'Encamisada. Dues jornades en que els veïns del poble i totes aquelles persones que ho desitgin poden participar a la rua de carros i cavalls que es fa per tot el poble. Els horaris dels diversos actes que s'organitzen per aquest cap de setmana estan disponibles a la pàgina web de falset.net.

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Vist: 322