Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

La neu podria fer acte de presència a les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta durant el dia d'avui. Així ho ha anunciat el Servei de Meteorologia de Catalunya que, no ha descartat que en cas de nevada, pugui arribar-se a un gruix de 5cm de neu a cotes superiors als 500 metres. D'altra banda, també s'ha comentat que la cota de neu podria baixar fins els 200 metres en moments de ruixat. Dins d'una escala de probabilitat dissenyada pel Servei Meteorològic, les possibilitats que la neu arribi a la Terra Alta són majors, tot i que no es descarta que caigui algun floc de neu al Priorat i a la Ribera. De moment però, l'únic que se sap del cert és que la onada d'aire fred que ens afecta des d'ahir, es farà notar fins aquest diumenge que ve. De fet l'ambient serà especialment fred durant la nit d'avui i la de demà dissabte.

Per ara, i com a precaució, la direcció general d'emergències de la Generalitat ja ha activat el pla Neucat, amb el que entre altres coses, es pretén coordinar tots els cossos de seguretat i protecció civil per respondre el millor possible en cas de fortes nevades. De tota manera, des d'alguns mitjans de comunicació s'ha apuntat que és molt poc probable que es repeteixi el temporal de fred i neu que va afectar fa poc més d'un any el nostre país. Tot i així, els recomanem que segueixin la informació meteoròlogica facilitada pels mitjans de comunicació i que s'informin de l'estat de la xarxa viària, ja sigui al telèfon 012 o a la pàgina web de la Generalitat.

I deixem ara la informació meteorològica, per comentar-los una informació de l'àmbit polític. El PP tarragoní ha aprovat ja les seves candidatures a la Terra Alta pels pròxims comicis municipals. L'alcaldable per Gandesa és Jesús García Chacón, Emeterio Llop ho serà a la Fatarella. D'altra banda, Esteban Bosquet encapçalarà la llista a Corbera d'Ebre, Jesús Ferrer a Pinell de Brai i Josep Maria Benavent a Villalba dels Arcs.

La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat ha denunciat que l'ampliació del pantà de Margalef del Montsant prevista per la Generalitat, inundarà la cova de la Taverna on s'hi troba el gravat figuratiu més antic de Catalunya, que pertany a l'època del paleolític superior, segons han afirmat des de la plataforma. D'altra banda, també s'ha denunciat que l'increment de la capacitat del pantà podria afectar de nou l'ecosistema de l'entorn, que ja va patir canvis amb la construcció d'aquest equipament

El nou projecte de l'administració per aquest pantà pretén augmentar l'alçada de la presa en quatre metres, per augmentar la seva capacitat de 2'8 hectòmetres cúbics a 3'6. Amb aquest projecte, que compta amb un pressupost de 208mil euros, es pretén fer arribar a més localitats l'aigua del riu Montsant per a finalitats agrícoles. De moment, els pobles que es beneficien d'aquesta aigua són La Bisbal de Falset, Margalef, Cabacés, La Vilella Alta, La Figuera, i La Palma d'Ebre. D'altra banda, l'avantprojecte justifica també aquesta ampliació pel fet que el pantà s'ha desbordat ja en alguna ocasió.

En tot cas, els membres de la plataforma prioratina recorden que el Gepec va presentar una proposta alternativa al pantà de Margalef per garantir el regadiu a la zona i a la vegada, minimitzar l'impacte ambiental d'una infraestructura d'aquest tipus.

I des de Bellmunt del Priorat ens arriba la notícia que l'ajuntament ha regularitzat els fitxers municipals, per garantir així la protecció de les dades personals. Aquesta mesura afecta el fitxer del padró d'habitants, els fitxers de la gestió comptable i de la gestió fiscal municipal, i el registre del cens d'animals, entre d'altres.

Donem pas ara a la informació musical que pot interessar els joves músics que treballin en l'estil pop-rock o estils propers, com pot ser el heavy, el reggae o l'ska, per mencionar-ne alguns. Es tracta d'un concurs de maquetes que ha nascut sota el nom "Enganxa't a la música". Els participants hauran d'enviar les maquetes abans del 31 de març, optaran al premi final basat en l'enregistrament del seu primer treball discogràfic. Pròximament us en donarem més detalls a l'agenda d'activitats del web falset.net. i en pròxims butlletins informatius.

I tanquem la setmana informativa amb un apunt local. El Centre d'Estudis Falsetans ha començat a moure fils per organitzar la festa de l'Encamisada, que se celebrarà el cap de setmana que ve, els dies 18 i 19. Aquesta entitat cultural ha publicat ja el seu programa d'actes i les normes de participació, dels quals els en donarem més informació els pròxims dies.

Fins aquí el butlletí informatiu. Esperem que passin un bon cap de setmana.

Vist: 320