Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

El consistori de Cabacés ha aprovat les clàsusules del concurs per adjudicar la tercera fase de construcció de la nova seu de l'ajuntament. Aquesta consistirà en l'adequació de l'interior de l'edifici i de la façana, a més de la instal·lació de l'enllumenat i l'execució de treballs en carpinteria. Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació d'uns 96mil euros. D'altra banda, el consitori també ha aprovat la segona fase del nou dipòsit d'aigua potable que s'està construint a la partida de les Comes, propera a la zona poliesportiva, i compta amb una partida de més de 135mil euros. Tant aquesta infraestructura, com les obres al nou ajuntament, s'haurien d'executar en un termini de 4 mesos.

Ens en anem ara fins a Tivissa, on sembla que l'abocador d'aquesta població podria convertir-se de forma definitiva en el destí dels residus urbans dels municipis del Baix Ebre. Segons el diari El Punt, aquest abocador rebria les escombraries dels municipis del Baix Ebre afectats pel tancament de l'abocador de l'Aldea. Des del departament de Medi Ambient s'ha comentat que el Consorci per a la Gestió dels residus de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat s'ha adaptat a les necessitats del Baix Ebre, on els municipis més poblats produeixen unes 100 tones diàries d'escombraries. Pel que fa a l'abocador de l'Aldea, es podria convertir en una planta de transferència de residus.

Amb tot això, segons el diari El Punt, les obres d'ampliació de l'abocador de Tivissa ja s'han començat a executar. En aquest sentit, la plataforma de la Ribera d'Ebre ha convocat per avui a dos quarts d'onze de la nit, una reunió al local del PSC de Móra d'Ebre per analitzar la situació i acordar una postura sobra la política de gestió de residus a la comarca. Es preveu que a la reunió i assisteixin els dirigents comarcals del PSC i Esquerra Republicana. A més també es plantejarà una estratègia conjunta per a la comissió de seguiment del nou abocador on tots els partits hi poden participar.

I fem referència a una notícia que ahir va aparèixer en diversos rotatius catalans. Es tracta d'un intent de robatori d'un caixer automàtic d'Ulldemolins amb l'ajuda d'un camió grua. Els fets van passar el passat divendres a la matinada quan uns delinqüents van intentar prendre el caixer tot arrencant-lo amb la grua d'un camió, que havia estat robat a Riudoms aquell mateix dia. La forma no gens discreta per perpetrar el robatori va despertar els veïns amb el soroll del motor del camió i els cops per trencar la porta d'entrada al caixer. Els delinqüents van fugir del poble amb un cotxe que robat, quan els veïns van adonar-se del que passava. La policia judicial de la Guàrdia Civil de Salou està investigant el succés. Amb tot això, cal afegir que no és la primera vegada que el caixer automàtic pateix aquest tipus d'assalts, ja que fa uns anys ja el van intentar robar.

Avui hem començat el butlletí parlant de Cabacés, i el tancarem en aquesta mateixa localitat. I és que la parròquia del poble ha organitzat una excursió a Barcelona, pel pròxim diumenge dia 12, per visitar l'exposició "Catalunya restaura", on hi ha inclosa la restauració del retaula de l'església de la Nativitat de la Mare de Déu de Cabacés. La tarda del diumenge es dedicarà a la visita d'un pessebre vivent que es fa a Cornellà de Llobregat. Per a més informació, poden consultar la nostra agenda d'activitats del web falset.net.

I acabem el nostre espai informatiu animant-los a participar en el nostre butlletí tot fent-nos arribar notícies que puguin ser d'interès local o comarcal, així com informació d'activitats que puguin ser incloses en la nostra agenda d'activitats. Ens ho poden fer arribar a través del web radiofalset.net.

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat