Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

La Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat ha denunciat la reducció del 8% de les primes als productors d'energies renovables per part del ministeri d'Economia. En aquest sentit, l'entitat considera que retallar un 8% la prima que rep el desenvolupament de l'energia eòlica, fa que les empreses del sector no es plantegin ubicacions que serien més adequades i de menys impacte, i en proposin d'altres amb criteris de rendibilitat. Dit això, la plataforma també reconeix que aquests criteris són del tot legítims per a qualsevol empresa. Per als membres del col·lectiu ecologista, aquest tipus de retallades demostra que els poders polítics són els que no permeten el desenvolupament d'energies renovables, i fan prevaler els interessos especuladors i econòmics de les grans empreses, als interessos del ciutadà.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha inclòs el poblat ibèric de Sant Miquel de Vinebre, a la ruta turística anomenada "llercavònia, terra d'íbers". A més d'aquest jaciment, la ruta la formen el poblat del Castellet de Banyoles a Tivissa i el Castellot de la Roca Roja, situat al terme municipal de Benifallet. El Castellet de Banyoles era un dels poblats més extensos de l'època i s'hi ha trobat peces d'or, plata i plom. El Castellot dela Roca Roja va ser un dels últims assentaments ibèrics i conserva cases i estructures defensives. I finalment, la nova incorporació a la ruta, el poblat de Sant Miquel, que estava ubicat en un turó, complia funcions de vigilància.

I no deixem la Ribera d'Ebre, perquè l'església de Sant Martí de Ginestar serà sotmesa a una rehabilitació parcial. Durant aquest any que acaba de començar, la cúpula i la teulada d'aquesta església seran restaurades en dues fases amb una inversió total de 100mil euros, cofinançats per l'Ajuntament de la localitat, el departament de Cultura i la Diputació de Tarragona, a més dels donatius dels feligresos d'aquesta església que data del segle 18. En una primera fase, es treballarà en la cúpula central i la sortida d'aigües de la teulada, i després, amb la segona fase del projecte que comptarà amb un cost econòmic similar, s'arranjaran les cúpules més petites i les teulades més grans del temple. Un cop acabada aquesta rehabilitació, s'està estudiant la possibilitat de restaurar l'interior de l'església, ja que l'edifici pateix molts problemes d'humitat i les parets presenten nombroses esquerdes.

Per tancar el nostre butlletí, els recordem que els consells comarcals del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta organitzen dos caps de setmana a la neu, per a joves de setze anys i majors de setze anys. El primer cap de setmana és el del 31 de gener, 1 i 2 de febrer i el preu de la sortida és de 75 euros. Recordin que el dia 17 de gener s'acaba el termini per inscriure's. A l'agenda d'activitats del web falset.net poden consultar més detalls sobre aquestes sortides

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Vist: 346