Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset

La comarca del Priorat va registrar la taxa d'atur més baixa de la demarcació durant el passat mes de novembre, amb un 4'6 % de desocupats. Aquesta és una de les dades facilitades per l'Observatori del Mercat de Treball de la Generalitat. Tot i que aquesta és una bona notícia per la nostra comarca, sembla ser que el mes de novembre va ser el més negatiu, perquè la taxa d'aturats va ser la més alta de l'any, tenint en compte que encara no es disposen les dades del mes de desembre.

Els municipis de la Figuera, Batea, Miravet i la Torre de l'Espanyol entre d'altres localitats de la demarcació, han sol·licitat al Departament de Governació de la Generalitat la guia local d'acollida per a immigrants. Es tracta d'un document que procura facilitar la integració dels immigrants que viuen a Catalunya. Entre d'altres coses, la guia inclou una presentació de la persona que presideix l'entitat local, les dades generals del municipi o la comarca, una breu història i diversos llocs d'interès artístic i cultural, un llistat de tots els telèfons d'urgència i tots els serveis del municipi o la comarca necessaris per a les persones que encara desconeixen el país. En un principi, la guia es publicarà en cinc idiomes entre els quals hi ha, a part del català, el castellà, l'anglès, l'àrab, el francès i el polonès.

El grup socialista de Móra d'Ebre qüestiona la intenció de l'Ajuntament del municipi de construir un hotel a la plaça de Baix. El PSC de Móra, considera que caldria aprofitar-se l'operació ubanística per millorar la façana fluvial de la població. Juli Roca, portaveu del grup socialista ha afirmat que la seva formació és conscient del dèficit d'allotjaments a la capital de la Ribera d'Ebre, però ha apuntat que l'hotel es podra construir en un altre emplaçament.

El grup ecologista Gepec considera que els treballs que porten a terme dues empreses dins dels dominis del parc natural del Montsant per plantar vinya, és la primera actuació agressiva contra aquest espai natural. Per la seva banda, l'ajuntament de la Morera del Montsant ha afirmat que aquestes empreses tenen permís del Departament de Medi Ambient. L'alcalde de la Morera, Josep Miró, considera una barbaritat afirmar que s'han desforestat cinquanta hectàrees protegides i ha afegit que les vinyes «seran un tallafoc natural». Els treballs, que van començar ja fa unes setmanes a la vora del Mas del Racó al terme de la Morera, s'han fet amb maquinària pesada i s'ha desforestat l'espai i ha aplanat els terrenys que es convertirien en vinyes. Sembla que una de les companyies tenia la intenció de construir un celler dins la zona del parc natural, però el temps que hauria d'invertir en la tramitació dels permisos li hauria fet canviar de plans. Segons el consistori de la Morera, el celler es farà fora de la zona protegida.

I no deixem el parc natural del Montsant, perquè el Centre d'Amics de Reus ha organitzat una exposició de fotografies de Josep Maria Jansà que porta el títol "Homenatge al Montsant". La mostra, que es fa a la seu del Centre d'Amics de Reus, estarà oberta fins el pròxim 16 de gener, i es pot visitar qualsevol dia de la setmana de les 6 de la tarda a la 9 de la nit.

I acabem el nostre butlletí amb la notícia que la pastisseria Santa Càndia de Falset, ha estat mereixedora d'una de les set plaques President Macià que Jordi Pujol, president de la Generalitat lliurarà el proper 20 de febrer a diverses entitats catalanes. L'acte d'entrega d'aquestes plaques coincideix també amb el lliurament de 38 medalles President Macià a persones que s'han per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en la seva actuació laboral, cinc de les quals s'entregaran a professionals de la nostra demarcació, entre ells Josep Sabaté i Ferrús, electricista i veí de Flix.

Fins aquí el butlletí informatiu. Gràcies per la seva atenció.

Publicitat