Imprimeix

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Aquest cap de setmana, el director general de Bosco i Biodiversitat del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Pere Maluque, va inaugurar un observatori a la Reserva Natural de Sebes, que permetrà al visitant observar, per una banda, la reintroducció de cigonyes a les Terres de l'Ebre i, per altra banda, es podrà veure la pastura de canyissos amb Cavalls de la zona de la Camarga. L'observatori està situat en una plataforma de terreny que no s'inunda i que es troba a la vora dels aiguamolls. Aquest nou equipament, ha tingut un cost d'uns 30mil euros, tanca observatori tanca un dels diversos projectes en què ha col·laborat i finançat la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, inclosos al Pla d'espais d'interès natural de Ribera d'Ebre a Flix. El grup gestor d'aquesta reserva es planteja també la creació d'una àrea de picnic amb itineraris que explicaran la vegetació de ribera i garriga, i destinada a rebre els 5.000 visitants anuals que la reserva preveu tenir només amb les escoles.

El consell comarcal de la Ribera d'Ebre fa una aportació de més de 7mil euros al centre d'Estudis de la comarca, en el marc del conveni de col·laboració signat entre les dues institucions. Amb aquest fons es permet promoure activitats de tall cultural com el premi d'assaig Artur Bladé o el Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, entre d'altres iniciatives.

I passem ara a apuntar algunes activitats que es fan a la nostra comarca. durant aquesta segona setmana de Nadal, que ja hem deixat enrere per donar pas al nou any i a l'arribada dels Reis d'Orient.

Uns reis que a Falset han estat precedits per un dels seus patges, i és que dissabte a la tarda, aquest patge va acostar-se al pavelló poliesportiu del poble per recollir les cartes que els infants han escrit als reis que han d'arribar el dia 5 a la nit. En aquest sentit, des de l'ajuntament de Falset s'ha anunciat que tots aquells que vulguin fer de voluntaris per organitzar la cavalcada dels reis, passin per la seu del consistori.

El poble de Bellmunt del Priorat viu immers en la seva festa dels Sants Innocents. Després d'un cap de setmana farcit de balls populars, l'ajuntament ofereix avui un fesolada popular a tots aquells que s'acostin al poble.

Però continuem amb alguns apunts propis d'aquestes dates. Cornudella de Montsant organitzarà pels dies 3 i 4 de gener el seu parc infantil de Nadal al casal del poble. Per un preu de dos euros, els infants podran practicar el minigolf, participar en curses de sacs i minikarts, entre moltes altres activitats. A la pàgina web de l'informatiu poden consultar els horaris en que estarà obert al públic.

Horaris: 10 - 13'30 h. i 16'30 - 20 h.

Preu: 2 euros. Abonament 2 dies: 3 euros

D'altra banda els dies 4 i 6 de gener, un grup de joves de Falset portaran a l'escenari els Pastorets. Una obra que en el cas de Falset, no oblida incorporar en el seu argument algunes referències a la vida i anècdotes viscudes durant aquest any a la localitat. Poden consultar els horaris de les representacions al web de l'informatiu.

Horaris:

Dia 4: 10 de la nit

Dia 6: 6 de la tarda

I finalment els volem recordar que fins el dia 5, poden visitar l'exposició de pessebres al museu-celler del centre d'estudis falsetans.

I acabem, però no sense dir-los abans que a partir de demà, al web de l'informatiu, podran consultar en forma d'agenda, totes les cites que avui els hem recitat en aquest espai.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu.

Vist: 316