Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset

El grup ecologista Gepec denuncia deficiències en la gestió dels residus a les comarques de les Terres de l'Ebre. Entre els espais que, segons el Gepec, presenten mancances en el seu funcionament és l'abocador de Tivissa. Aquest recull els residus sòlids urbans de les comarques de la Ribera d'Ebre, de la Terra Alta i del Priorat sense cap mena de pre-tractament.

Segons els ecologistes, la situació és preocupant, tenint en compte que des de la Unió Europea s'extremen les mesures de control de qualitat de gestió dels abocadors. En aquest sentit, el Gepec fa algunes propostes per millorar la política de gestió de residus, com intensificar les campanyes ciutadanes per què des de les llars es faci la separació correcta dels residus domèstics, o potenciar les plantes de compostatge de matèria orgànica, i destinar els abocadors als residus que no siguin recuperables, reciclabes i reutilitzables, entre d'altres mesures.

El Departament de Governació i Relacions Institucionals destinarà uns 4 milions 800 mil euros a 22 municipis de les Terres de l'Ebre que tenen menys de mil habitants. Es tracta d'un fons creat pel departament per la millora del finançament dels municipis catalans d'aquestes característiques. La Generalitat considera que aquests consistoris necessiten aquests ajuts econòmics perquè el seu propi sistema de finançament no els permet prestar tots els serveis obligats per llei i els que els seus ciutadans exigeixen. Els criteris de selecció de projectes susceptibles de ser finançats seran la construcció de nova planta o la reforma i l'ampliació d'edificis existents per destinar-los a equipaments públics que compatibilitzin activitats de tipus social, esportiu i cultural; les actuacions relatives a serveis urbans en nuclis de població, i les actuacions relatives a l'abastament i el sanejament d'aigües.

Donem pas ara a la informació sobre alguns actes i activitats que se celebraran aquest cap de setmana a la nostra comarca. Avui i demà, el pavelló poliesportiu de Falset acull el parc infantil de Nadal on s'hi organitzaran diverses activitats i es muntaran diferents instal·lacions d'entreteniment per als infants.

D'altra banda, a Marçà celebren la seva festa major d'hivern. Coincidint amb aquesta festivitat, avui a dos quarts de set del vespre, la sala polivalent, on aquesta mateixa nit hi actuarà l'orquestra Volcán.

A Bellmunt del Priorat ens arriba una altra proposta musical. A les onze d'aquesta nit, tres formacions musicals oferiran un concert conjunt al local Euterpe. Hi participaran el grup reusenc Seres, Tse-Tsè de Les Garrigues i One Drop de Tarragona. El preu de l'entrada és de 3 euros.

I ens quedem a Bellmunt, perquè demà hi comencen la festa dels Sants Innocents. A dos quarts de dotze de la nit, l'orquestra Europa oferirà un concert per als veïns, mentre que el diumenge, l'orquestra Passarel·la prendrà el relleu per amenitzar el ball de la tarda i de la nit.

I acabem a Porrera, perquè el diumenge a les sis de la tarda hi representaran el seu pessebre vivent.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu.

Publicitat