Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

L'alcalde de Cabassers, José Antonio Robles ha estat nomenat president de la Junta Rectora del Parc Natural del Montsant durant l'acte de constitució d'aquest organisme. Per la seva banda, Neus Miró, ha estat escollida directora del Parc. Des de la Plataforma de Defensa del Patrimoni Natural del Priorat, així com alguns representants que formen part de la junta, s'ha criticat la manera com s'ha proposat el nom del president. D'altra banda, des de la plataforma s'ha posat de manifest el fet que durant aquests últims anys, la nova directora havia estat partidària d'instal·lar aerogeneradors per la zona de la Serra del Montsant, declarada ara parc natural.

Aquesta notícia coincideix amb la denúncia feta pública ahir pel grup ecologista Gepec. Segons aquesta entitat, s'estan fent unes obres al terme municipal de la Morera de Montsant, on s'hi treballa des de fa 15 dies amb maquinària pesada. Uns treballs que consisteixen en eliminar totalment la vegetació i remoure tot el terreny. Es desconeix la finalitat d'aquestes obres, però segons el Gepec es vulnera un dels decrets de fundació del parc, causant una greu agressió als valors naturals i paisatgístics d'aquest espai, declarat parc natural ara fa set mesos. Sembla ser que cap de les administracions no ha actuat per aturar aquests treballs. En aquest sentit, des del Gepec, s'ha advertit que si les autoritats competents no prenen cap tipus de mesura, s'acudirà a la Fiscalia de Tarragona per aturar les obres i depurar responsabilitats sobre aquest tema.

La maquinària prelectoral no s'atura. A Móra d'Ebre, el grup socialista, el d'Iniciativa per Catalunya i els Independents, han format una llista unitària progressista per presentar-se als pròxims comicis locals. El candidat a l'alcaldia és Josep Solé Biosca. Solé és representant d'un grup d'independents de Móra, i ha rebut el suport de Joan Colom, vicepresident del Parlament Europeu. L'únic grup polític d'esquerres que no s'ha unit a aquesta llista, és Esquerra Republicana de Catalunya.

Avui és dia 24, la vigília de Nadal, i com cada any l'església de Santa Maria de Falset celebra la missa del Gall, a les dotze de la nit.

Una altra de les cites destacades d'aquestes dates és el ball de Quintos de Falset. La festa, organitzada al pavelló esportiu amb la música de l'orquestra Tarantel·la, començarà a dos quarts de dotze de la nit. Com ja deuen saber, durant el ball es fa l'elecció de la pubilla, l'hereu, les damisel·les i els fadrins, i se sortejarà una cistella de Nadal.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu. Els desitgem que passin un bon dia de Nadal i de Sant Esteve.

Publicitat