Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

Pere Guinovart, cap de llista d'Unió de Pagesos, va ser escollit dissabte president de la Cambra Agrària de Tarragona, durant l'acte de constitució de les Cambres Agràries de Catalunya. D'aquesta manera, els membres electes en les passades eleccions sindicals, van ser ratificats en el ple de la constitució de la Cambra. De les 25 persones que formen part d'aquesta institució, 18 són membres d'Unió de Pagesos, sis en són de Asaja i un últim membre que és representant de JARC. Recordem que el dia 1 de desembre es varen celebrar les eleccions a les cambres agràries catalanes, i el sindicat Unió de Pagesos va vèncer a totes les comarques de Tarragona, excepte al Montsià. Al Priorat, el 88'2 per cent dels vots se'ls va adjudicar unió de pagesos, mentre que Asaja va endur-se un 7'4 per cent i Jarc un 3'1 per cent dels electors.

Dissabte, la Plataforma per la Defensa del Territori de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, a més d'alguns membres dels grups ecologistes Gepec i Greenpeace van organitzar una concentració davant la seu de Gas Natural a Barcelona per mostrar la seva oposició al projecte de construcció d'una central Tèrmica en aquesta zona i contra la publicitat enganyosa de la companyia. Durant l'acte de protesta es va distribuir informació als vianants i es va llegir un manifest, que posteriorment es va fer arribar a Gas Natural. La concentració també va servir per recollir 800 signatures a favor d'aquest manifest que es farà arribar a la Generalitat, a l'Ajuntament de Vandellós i atots els grups polítics amb representació al Parlament. Així mateix, la plataforma va entregar a la delegació del departament de media ambient a Tarragona, 1500 al·legacions contra aquest equipament. En declaracions a Ràdio Falset, Sergi Saladié, membre de la plataforma fa un bon balanç de la concentració celebrada a Barcelona, encara que admet que no sap si amb aquestes accions es podrà aturar el projecte. De tota manera, Saladié ha volgut destacar que amb aquest tipus de protestes són necessàries, no només per pressionar les administracions, sinó també per fomentar el debat social i evitar que en tot cas, el projecte es portés a terme seguint una política de desinformació.

Greenpeace, Gepec i els grups d'Esquerra Republicana i d'Iniciativa per Catalunya-Verds a l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant van enviar també les seves respectives al·legacions.

I ens quedem amb el grup d'Esquerra, perquè aquest ha proposat a més, una alternativa a la central de cicle combinat. La formació aposta per estudiar la creació d'un parc eòlic en aquesta mateixa zona, aprofitant-ne les seves condicions.

L'ajuntament de Cabacés i la Generalitat han signat un conveni per la construcció de 6 habitatges de protecció oficial en aquest municipi. Aquestes vivendes seran adjudicades com a habitatges de protecció pública, en venda preferentment a famílies, a joves amb residència habitual o bé amb lloc de treball a Cabacés. El preu dels pisos, que seran d'uns 70 metres quadrats i comptaran amb tres dormitoris, serà de poc menys de 69.000 euros. D'altra banda, també es preveu la construcció d'aparcaments, que es posaran a la venda per uns 10.000 euros aproximadament.

El servei a la Joventut del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta han organitzat amb col·laboració amb la secretaria general de joventut de la Generalitat, dos caps de setmana d'esquiada per a joves majors de 16 anys. La primera sortida es farà a l'estació d'esquí de Port Ainé, durant els dies 31 de gener, 1 i 2 de febrer, mentre que l'altre cap de setmana s'anirà a l'estació de Super Espot entre els dies 21 i 23 de febrer. En pròxims butlletins els donarem informació més detallada sobre les condicions de l'estada, preus així com els terminis d'inscripció.

I avui dilluns estrenem la setmana de Nadal. És per això que els volem posar al dia de les diverses activitats que es fan aquests dies a la nostra comarca. De fet, els actes de celebració de Nadal van començar ahir en diverses poblacions de la nostra demarcació. Per exemple, a Móra d'Ebre, la Jove Orquestra de Cambra de la Ribera d'Ebre va oferir un concert al teatre de la Llanterna. Pròximament, oferirà un altre concert a Flix.

Pel que fa a la nostra Comarca, com cada any, a Falset s'hi representaran els "Pastorets" a l'auditori de l'abadia. Allà, el grup de joves que hi treballen ens oferiran la seva particular visió d'aquest clàssic nadalenc. Aquests pròxims dies els donarem detalls dels dies i hores en que es faran els divesos passis de l'obra. D'altra banda, a Porrera, el dia 29 s'hi farà un pessebre vivent a partir de les sis de la tarda.

Els recordem també que al celler-museu de Falset s'hi pot veure l'exposició de pessebres que organitza anualment el Centre d'Estudis Falsetans.

I acabem com cada dilluns amb els resultats aconseguits pel Falset Esportiu aquest cap de setmana. L'equip va pèrdrer ahir per un ajustat 3 a 2 al camp Ribes Altes de l'Ametlla de Mar. Aquest és l'últim encontre esportiu abans de les vacances de Nadal, la competició es rependrà el pròxim 12 de gener. L'equip de Falset s'enfrontarà a casa amb el Perelló.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu.

Publicitat