Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu de Ràdio Falset.

L'estació enològica de Reus porta a terme un anàlisi dels vins de les denominacions d'origen Priorat, la Conca i Tarragona, amb la col·laboració dels consells reguladors de cada d.o. De fet, ja fa dos anys que es va començar aquest estudi amb el que s'analitzen aspectes relacionats amb el gust, l'aroma i el color dels vins, i se'n farà un seguiment durant dos anys més. L'objectiu d'aquest anàlisi és elaborar un mapa de característiques de cada zona i permetrà a les empreses viticultores conèixer millor els seus propis vins. Es preveu que el 2005, ja es podria haver enllestit un mapa de característiues dels vins de les do's Priorat, Montsant, Conca de Barberà i Tarragona, entre d'altres.

La Diputació de Tarragona ha decidit oferir la seva col·laboració per coordinar l'ajuda que des de les comarques tarragonines, es pugui fer arribar a Galícia, que pateix els efectes de la marea negra provocada pel naufragi del petroler "Prestige". En aquest sentit, la diputació s'ha posat a disposició de la conselleria de benestar social, que coordina el voluntariat català. Recordem que des de la Ribera d'Ebre, Esquerra Republicana de Catalunya va posar en marxa divendres passat una campanya de recollida de material i diners per Galícia, i es preveu que pròximament es desplaçaran al lloc dels fets un equip de professionals per col·laborar en les tasques de neteja.

La generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció de l'estudi de viabilitat del nou rec Ribera d'Ebre i Segrià. Es tracta d'un projecte, que podria cobrir una superfície inicial d'entre 500 i 700 hectàrees a la zona Monredons-Valls. Segons l'ajuntament de Flix, l'objectiu de l'actuació és transformar en regadiu el màxim nombre d'hectàrees del terme flixenc. El termini de redacció del projecte serà de vuit mesos, i el pressupost és d'uns 108.000 euros.

D'altra banda, el govern català ha aprovat també la creació del Consorci Memorial de la Batalla de l'Ebre. D'aquesta manera es vol preservar un fragment de la història de Catalunya, i a la vegada vol contribuir en educar les generacions futures en la cultura de la pau, sense oblidar el que va passar en aquesta batalla l'any 1938. A més de la Generalitat, les entitats que formen part d'aquest nou consorci són el consell comarcal de la Terra Alta, i els ajuntaments de Batea, Corbera d'Ebre o la Fatarella, entre d'altres. La seu d'aquesta entitat s'ubicarà a Gandesa.

El Centre d'Estudis Falsetans ha convocat una nova edició del seu concurs de fotografia. A partir d'avui, i fins divendres els participants en el certamen poden presentar les seves fotografies a la seu del museu arxiu de Falset de 8 a 9 del vespre. Els premis seran lliurats el dia 5 de gener, i les obres guanyadores seran exposades a la sala d'exposicions de la Caixa de Tarragona de Falset. Per a més informació sobre les bases del concurs, podeu dirigir-vos al centre d'estudis falsetans o consultar la seva pàgina web, accessible des del web falset.net.

(Adreça del Centre d'Estudis Falsetans: http://www.fut.es/~cefalset/ )

Fins aquí el nostre butlletí informatiu.

Publicitat