Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Benvinguts al butlletí informatiu .

Dos veïns de Falset van morir en un accident de trànsit el dissabte a dos quarts de deu de la nit , a la carretera nacional 420 a l'alçada de Riudecols, En l'accident hi van estar implicats un Renault 21 i un Seat Toledo que van col·lisionar. En el primer hi anaven les dues persones que van resultar mortes, mentre que els quatre ocupants del Seat Toledo van resultar ferits lleus i van ser traslladats l'Hospital de Sant Joan de Reus.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca només ha abonat el 18% de les ajudes per als pagesos del sector de l'olivera, afectats pel temporal de fred i neu que va assolar moltes comarques catalanes, ara fa un any. De tota manera, el departament ja ha dit que a partir d'ara els pagaments, que es van començar a fer el setembre, s'acceleraran. Els efectes de les nevades van ser debastadors, ja que centenars d'oliveres van morir, i moltes altres van quedarmalmeses. Els pagesos van sortir molt mal parats de la situació, perquè per una banda s'ha de tenir la producció dels propers anys se'n ressentirà. I per una altra banda, els danys en moltes produccions no van ser assumits per les assegurances agràries. Uns danys que van ascendir a uns 40 milions d'euros. Molts dels pagesos encara han de cobrar perquè esperen l'arribada de la primavera per fer les podes prèvies a l'anàlisi dels pèrits, un pas necessari per tramitar la sol·licitud formal d'ajudes directes, que no acaba fins al maig del 2003. Els olivaters catalans han demanat ja un pla de modernització del sector per poder fer front a aquest tipus de situacions.

El departament de Medi Ambient de la Generalitat ha concedit a l'empresa Gestió i Recuperació de Terrenys l'autorització ambiental per posar en marxa un abocador de residus al terme municipal de Tivissa. El portaveu de la Plataforma de la Ribera d'Ebre, Ramon Roig, s'ha mostrat en desacord amb la instal·lació d'aquest equipament perquè, per ell, contradiu els valors paisatgístics i turístics de la comarca de la Ribera d'Ebre. Recordem que el passat mes de setembre el col·lectiu ecologista Mediterrània ja va presentar al·legacions contra aquest projecte, perquè suposava una modificació important del barranc del Brull. La instal·lació també preveu una planta de tractament de lixiviats, i en aquest sentit els ecologistes van advertir que es desconeixen les característiques contaminants d'aquestes substàncies i no es garanteix que no es produeixin fuites de lixiviats.

La delegació d'Esquerra Republicana de Catalunya de Ribera d'Ebre ha iniciat una campanya de solidaritat i ajuda a Galícia per intentar fer front al desastre natural provocat per la marea negra que ha afectat les costes gallegues, causada pel naufragi del Petroler Prestige. Amb aquesta iniciativa, coordinada amb el Bloc Nacionalista Gallec, es pretén recollir material per la neteja de les platges i de diners per als afectats. La campanya es prolongarà durant setmanes i a més d'enviar-hi el material recollit, es preveu que un equip de professionals s'hi desplaci per treballar en les tasques de neteja.

El Falset Esportiu va pèrdre ahir davant del Corbera d'Ebre 5 a 2. Tot i que a l'inici del partit semblava que les coses anaven bé per l'equip falsetà, el corbera finalment es va imposar .

S'acosten les festes de Nadal i Ràdio Falset posa en marxa avui mateix, i fins el dia 6 de gener, la campanya "Viu el Nadal". Com cada any, a la freqüència 107 de la FM, els oients de l'emissora podran escoltar nadales de tot tipus i de tots els estils durant les 24 hores del dia.

Fins aquí el nostre butlletí informatiu.

Publicitat