Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

Les plataformes eòliques del Priorat i les Terres de l'Ebre acusen l'Associació de Promotors d'Energies Renovables de tenir accions en les centrals nuclears i les tèrmiques. Així ho ha expressat aquesta setmana el portaveu de la plataforma del Baix Ebre, Francesc Gas. Aquesta sospita es basa en les crítiques que l'associació ha fet de les plataformes per què aquestes es negaven a donar suport a la construcció de centrals eòliques al Coll de l'Alba. En aquest sentit, l'associació admet que el mapa eòlic del Gepec no contemplava la prohibició de construir una central eòlica en aquest coll, però que més endavant sí que s'ha inclòs. És per això que Gas demana que l'Associació de Promotors aclareixi si té alguna relació amb la plataforma que defensa la construcció de la central eòlica al Coll de l'Alba.

A nivell polític, entre avui i diumenge se celebren diversos actes. Tan Esquerra Republicana com Convergència i Unió comparteixen protagonisme durant aquests tres dies. Per una banda, avui a tres quarts de vuit del vespre a la sala de reunions de l'ajuntament de Margalef, el diputat d'Esquerra Republicana al parlament, Ernest Benach, farà una xerrada que porta per títol "Un nou impuls del Priorat". I per una altra banda, tal i com els avançàvem ahir, Convergència i Unió celebrerà el seu acte de proclamació dels caps de llista de la coalició a les eleccions municipals del 25 de maig del 2003, a Ulldemolins. Es preveu la presència del secretari general de la formació, Josep Antoni Duran Lleida i el president del consell comarcal del Priorat, Jordi Argilés, que obriran el torn de discursos, i es farà una projecció sobre els pobles i els seus candidats de la coalició.

Móra d'Ebre ocupa els nostres pròxims minuts del butlletí. Avui, a les set del vespre al teatre municipal La Llanterna , es presenta l'Eurocongrés 2000. Es tracte d'un acte definit com un gran congrés de congressos de la societat civil, i que pretén estudiar nous esquemes d'estructuració que permetin facilitar una bona sintonia a nivell social, cultural i polític entre els diversos espais que formen part de la Unió Europea. En aquesta iniciativa hi participen diversos països i regions històriques de la Unió. Durant el congrés també se celebrarà una taula redona on es debatran "Les potencialitats socioculturals de la Ribera d'Ebre"

La capital dela ribera d'ebre també serà esceneari de la presentació de les conclusions del quart congrés de la gent gran de Catalunya, que es va celebrar el maig passat a Barcelona, i en el que hi van participar dotze persones grans de la comarca, en representació de les seues respectives associacions de jubilats i pensionistes locals. L'acte es celebra a les cinc de la tarda a la seu del consel comarcal de la ribera d'Ebre.

Dediquem ara l'última part del butlletí al cap de setmana que arriba. Comencem a Bellmunt, on demà l'orquestra Babel farà un ball de tarda, que començarà a dos quarts de set del vespre, i un de nit que començarà a dos quarts de dotze.

A Capçanes, i durant tot el cap de setmana, es podrà visitar una exposició dels pessebres que shan presentat al concurs organitzat per la secció excursionista del Casal Capçanenc.

Pel diumenge es destaca una nova proposta excursionista de l'organització CATSUD. Es tracta d'un itinerari pels Ports de Tortosa-Besseit amb el que s'arribarà a les roques de Sant Benet.

Els recordem també que aquest mateix diumenge, l'exposició de dibuix i escultura Marçà- Giné, tancarà les seves portes. La mostra està instal·lada a la sala d'exposicions de la Caixa de Tarragona de Falset.

I acabem amb un últim apunt cultural. Ahir a la nit, el grup falsetà "Soul Machine" va debutar a Barcelona amb un concert a la sala Razzmattazz. La formació va oferir un llarg repertori que va començar a dos quarts de deu de la nit, i es va allargar fins a tres quarts de dotze. El públic de la sala va respondre molt bé en tot moment i el concert va acabar entre forts aplaudiments.

Publicitat