Informatiu cap de Setmana 01-08-2020

El Consell Comarcal del Priorat ha aprovat per al 2003 un pressupost d'uns tres milions set-cents mil euros, uns 600 milions de pessetes, que ha suposat un increment del 13,5 per cent respecte a l'exercici d'enguany.

Una de les obres més destacades que es beneficiarà d'aquesta partida pressupostària són les obres per fer arribar l'aigua del pou de la Torre de Fontaubella fins a Falset. En aquest projecte, s'hi destinaran 180mil euros, i l'Agència Catalana de l'Aigua hi posarà la resta de fons per sufragar els 900mil euros que costa aquesta obra. En una segona fase, l'aigua d'aquest pou també es farà arribar als pobles de Marçà, Bellmunt i Pradell de la Teixeta, però per aquests caldrà negociar més subvencions.

Una altra porció del pressupost s'ha previst destinar al Consorci per al Desenvolupament del Priorat. Entre d'altres coses, l'entitat destinarà uns 34mil euros a la promoció de l'oli i del vi de la comarca. Els vins de les do's Montsant i Priorat rebran uns 8500 euros cadascuna, si aquestes aporten aquesta mateixa quantitat.

El consell també reserva part del seu pressupost a inversions reals, d'entre les quals destaca la rehabilitació del Palau dels Comtes d'Atzahara de Falset que ha d'acollir la nova seu del Consell Comarcal del Priorat.

Per la seva banda, l'oposició i el conseller d'Esports i Joventut, Francesc Escoda han lamentat que no s'hagi apostat més per altres àrees com Ensenyament, Cultura, Esports o Joventut.

-------------------

Les eleccions municipals ocupen cada vegada amb més freqüència part dels nostres espais informatius. El dimarts els parlàvem del nombre de llistes que Esquerra Republicana ja tenia tancades per als pròxims comicis. Avui és el torn de Convergència i Unió. I és que el pròxim diumenge dia 15, Ulldemolins acollirà la proclamació dels caps de llista d'aquesta coalició. Es preveu que d'entre d'altres autoritats, hi assisteixi Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general dela Federació i el president del consell comarcal del priorat, Jordi Argilés.

---------------------

Capçanes ocupa ara el nostre temps de butlletí, perquè l'ajuntament ha iniciat el procés per nomenar un nou jutge de pau titular per al poble. Aquells veïns que estiguin interessats en cobrir aquest càrrec, poden presentar la seva sol·licitud a la Secretaria del consistori. El termini de presentació de candidatures finalitzarà el proper 9 de gener de 2003.

I acabem parlant de vins de la comarca, o millor, d'un llibre titulat "Els vins del Priorat" escrit per Montse Nadal. Aquesta obra és notícia perquè ha estat considerada el millor llibre en català sobre vins d'aquest any i és un dels llibres editats per l'editorial Cossetània finalistes a certamen que escull els millors llibres de cuina del món. El llibre tracta diversos aspectes relacionats amb la comarca, la terra, les varietats del raïm i el conreu de la Denominació d'Origen Qualificada Priorat, i inclou també un recull dels noms dels cellers i vins de la comarca

Fins aquí el nostre espai informatiu.

Publicitat