Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

Falset és un dels tres municipis del Camp de Tarragona i el Baix Penedès que s’han sumat enguany al Pla d’actuació per la llengua. Juntament amb Cambrils i Montblanc, la capital del Priorat s’incorpora a aquesta iniciativa que té l’objectiu d’incrementar l’ús del català en tots els àmbits de la societat.

D’aquesta manera, el Pla ja s’està desplegant al conjunt de les comarques del Camp de Tarragona i el Baix Penedès i en formen part fins a 11 municipis, entre els quals hi ha  Tarragona, Reus, el Vendrell, Valls, Torredembarra, Constantí, Montbrió del Camp o Botarell.

Des de que el Pla es va posar en Marxa l’any 2022, s’han dut a terme una gran diversitat d’actuacions de promoció de la llengua, com ara l’elaboració de materials per reforçar la normativa lingüística tant a les administracions com al comerç, o el suport al personal i organitzacions implicades en l’acollida de les persones nouvingudes, amb la creació d’un model de protocol d’acollida lingüística. També en matèria d’acollida i formació, s’ha elaborat un mapa interactiu on es poden consultar els espais formals i informals d’aprenentatge de català al Camp de Tarragona i el Baix Penedès.

Cal ressaltar, també, les actuacions adreçades als joves, amb cinc tallers i activitats de música urbana en català o la creació de càpsules de contingut sobre llengua a les xarxes socials.

Altres accions destacades han estat els més de vint tallers d’assertivitat lingüística i sensibilització per a professionals i entitats duts a terme fins ara, un estudi sobre els usos lingüístics de les entitats de municipis adherits, o la creació de taules locals pel català amb el teixit associatiu dels municipis.

0daefbcf-b3ed-4a2c-86d2-61c48ce402ac.jpg

Publicitat