Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

L'Ajuntament de Falset va aprovar aquest dijous en sessió plenària una modificació de crèdit per un import aproximat d'1.048.000 euros que permetrà, entre d’altres, impulsar el futur centre d'inspiració turística i posar en funcionament un nou pou per a l'abastiment d'aigua del municipi.

Precisament, el gruix d'aquesta modificació de crèdit, uns 882.000 euros, es destinarà a habilitar la partida pressupostària necessària per al desenvolupament del nou espai d'inspiració enogastronòmica de Falset, a l'edifici de l'antiga Falbar. Cal tenir en compte que, d'aquest import, la Generalitat n'aporta 600.000 euros per mitjà dels fons Next Generation.

Tal i com explicava l’alcalde, Carlos Brull, aquest espai servirà per promocionar turisticament Falset i el Priorat. “Podrem donar a conèixer el poble i la comarca a nivell vitivinícola, enogastronòmic i paisatgístic i ho farem adaptant-nos a les noves tecnologies, com pot ser una sala immersiva o de realitat virtual que explicarà als visitants tota l’oferta turística que poden trobar a casa nostra”.

A banda d'aquest projecte de futur, l'alcalde Carlos Brull va exposar les obres de condicionament d'un nou pou d'abastament d'aigua municipal, unes obres que s'iniciaran aquest juliol i per a les quals la modificació de crèdit reserva 100.000 euros. “Vam fer una prospecció al camí vell de Sant Gregori i, tot i que ens falta acabar-ho de confirmar, aquest nou pou pot garantir entre 5 i 6 mil litres/hora , els quals ajudarien a mantenir les reserves d’aigua del dipòsit”, va explicar l’alcalde. L’obra es farà d’urgència i està previst que les obres arrenquin aquest mes de juliol.

La modificació de crèdit també contempla una partida de més de 5.000 € per a la redacció del projecte bàsic i d’execució de la restauració del Portal dels Ferrers, la redacció del projecte i la direcció tècnica per a noves instal·lacions hidràuliques o la compra d’una rentadora per a l’escola Antoni Vilanova, entre d’altres.

El canvi en el pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels membres de l’equip de Govern i l’abstenció del regidor de Falset pot Més, Jaume Capdevila, que va justificar el seu vot perquè no creuen en el projecte previst a la Falbar. “Entenem que les inversions en els temes de l’aigua són evidents però estem molt allunyats de la concepció que té l’equip de govern respecte a l’ús que ha de tenir l’edifici de la Falbar”, va afirmar Capdevila.

El ple també va aprovar la nova Relació de llocs de treball (RLT) de l'Ajuntament de Falset, que inclou  la descripció detallada de tots els llocs de treball, les seves funcions, requisits i condicions laborals.

Falset.jpeg

Publicitat