Informatiu cap de Setmana 20-07-2024

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, va presentar el passat divendres les actuacions i el dispositiu previst per a la Campanya Forestal 2024 dels Bombers de la Generalitat i el Cos d'Agents Rurals a la vegueria del Camp de Tarragona. Xifré va destacar que “al Camp de Tarragona, continuem en situació d'alerta per la sequera i tenim un dispositiu robust preparat per afrontar aquesta campanya forestal.” “No obstant”, ha afegit, “fem una crida també a la ciutadania per a que prengui consciència i eviti les situacions de risc d’incendi i extremi les precaucions. La col·laboració de tots ens fa més forts per afrontar aquesta campanya.”

La seguretat, la coordinació i la millora en la robustesa del cos de Bombers són els eixos bàsics de la Campanya Forestal d’enguany. La coordinació, tant interna com amb la resta de cossos operatius que treballen en l’emergència, és bàsica per garantir l’eficiència de la gestió de l’emergència. També ho és la millora en la robustesa del cos de Bombers, amb la incorporació de nous bombers i nous vehicles, però també en la contínua millora del funcionament del centres de comandament que confereixen més intel·ligència, més capacitat estratègica i més capacitat de supervisió, control i seguretat en les intervencions.

En aquest sentit, el personal s’ha reforçat amb  53 persones, a la Regió d’Emergències de Tarragona, de les quals 42 son ajudants d’ofici forestal i d’aquests, 6 operaran des de Falset. Al Priorat, hi ha una dotació anual de 22 bombers funcionaris i 7 de voluntaris al Parc de bombers de Falset mentre que al de Cornudella hi treballen 18 bombers voluntaris.

Amb els registres dels primers mesos, 2024 es va situar com el tercer any més sec a Catalunya en dècades. Les pluges de la primavera, però, han frenat l’impacte de la sequera estructural a la meitat nord del país. Al sud, però, la situació continua sent molt preocupant. Entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany, els Bombers de la Generalitat han treballat en 1.835 incendis de vegetació en tot Catalunya; un 33,9% menys que el mateix període de l’any passat.

En el que portem d’any, a la comarca del Priorat s’han produït 23 incendis de vegetació, 12 menys que en tot l’any 2023, quan nhi va haver 35, i dos més que el 2022, quan es van produir 21 incendis.

 

Publicitat