Informatiu cap de Setmana 06-04-2024

La 8a edició de la Mostra VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges 2024, que organitza Òmnium Cultural, arriba al Priorat. Els curtmetratges finalistes de l’edició d’enguany es podran veure en diverses sessions: els dies 24 i 25 de febrer a Ulldemolins, diumenge 25 de febrer també als Guiamets, els dies 2 i 3 de març a Cornudella de Montsant i el 9 i 10 de març a la Bisbal de Falset. Josep Ferré, membre de la junta d’Òmnium al Priorat, explica que “és el quart any que se celebra al Priorat i estem molt contents perquè enguany hi ha nous pobles que se sumen a la mostra, com per exemple la Bisbal”.

La mostra, que durarà un mes, comptarà amb 140 sessions, a 90 sales de més de 80 localitats dels Països Catalans. A més, per primer cop, els curtmetratges seleccionats en aquesta edició es podran veure a la plataforma 3Cat, i com en les edicions anteriors, també estaran disponibles a la plataforma digital Filmin.

Enguany, el jurat del VOC, que serà l’encarregat d’atorgar un premi pel millor curt documental i un pel millor curt de ficció, valorats els dos en 3.000€, està integrat per Nathalie Modigliani, co fundadora i co directora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic podrà votar els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament.

foto bona omnium priorat

Publicitat