Informatiu cap de Setmana 06-04-2024

La Fira del Vi de Falset ha presentat aquesta setmana la imatge i el cartell de la que será la seva 29a edició. La mostra i mercat de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant se celebrarà del 3 al 5 de maig i durant la resta del mes la comarca es convertirà en un recinte firal en el què els cellers seran els estands i oferiran visites i degustacions als visitants.

L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explica que la Fira és un esdeveniment de primer ordre i que porten treballant-hi durant tot l’any. “La Fira continua apostant per aquest espai en el que els productors de vi de la DO Montsant i la DOQ Priorat tenen l’oportunitat de mostrar els seus productes a tots aquells amants del vi que ens visiten”, explica mentre afegeix que “és un esdeveniment d’una gran envergadura que ens obliga a treballar-hi des del moment en què s’acaba l’edició anterior, ja que és llavors quan recollim el feedback dels cellers o altres participants per milllorar de cara als anys següents”.

En aquest sentit, aquest any, un dels principals reptes de l’organització consisteix seguir potenciant la venda directa de vi per part dels cellers. La Fira del Vi instaurarà per segon any un punt de de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega. Paral·lelament, la Fira del Vi proposarà promocions i incentius per als compradors de vins, alhora que ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes. L’alcalde de Falset destaca que “la fira va nèixer per ajudar al sector i aquest esperit i filosofia segueixen vius”. Així, Brull afirma: “Com podem ajudar més? Doncs podem potenciar aquesta part de venda directa. És per això que facilitem la part logística per tal que aquesta transacció sigui el més facil possible tant per als venedors com per als compradors”.

Paral·lelament, es consolida una de fórmules alternatives dissenyades durant la pandèmia amb l’objectiu que la Fira no s’aturés i seguís sent útil als cellers, malgrat els diversos confinaments. Aquest és el cas de la solució que va desenvolupar-se al llarg de 2021, amb els cellers fent d’estands, tot oferint degustacions, mentre que a comarca del Priorat sencera es converteix en el “recinte firal”.

Així mateix, Brull també destaca la voluntat d’associació de la Fira i, en l’apartat musical i cultural, repetirà l’aliança amb el FIM, el Festival de música emergent de Vila-seca. També el Garbinada Pop se suma a la Fira del Vi i programarà diverses actuacions durant els dies del certamen. L’alcalde de Falset destaca que “La fira és la Festa Major de la comarca, ja que hi ha actes a tot arreu”. Així, creu que “hem d’apostar i consolidar la part musical i cultural ja que també és essencial i, a més, marida molt bé amb el mon del vi”.

Els colors de la vinya, el terroir i l'aigua, protagonistes del cartell d'enguany

Pel que fa a la imatge i cartell de la Fira del Vi són obra, com els darrers anys, de la dissenyadora de Falset Maria Sedó, encarregada de tot el desenvolupament de la línia gràfica del certamen. La imatge és una mena de mosaic configurat a partir dels colors d’alguns dels elements que resulten fonamentals en una terra de vins, com són les diverses tonalitats de verd (vinya i olivera), els grisos i marrons dels diferents sòls, i diversos tons de blau en referència a l’aigua (ja sigui de pluja, rius o embassaments). En declaracions a Ràdio Falset, la dissenyadora explica que segueix una mica l’estil gràfic de l’any passat. “El 2023 treballàvem els colors dels diferents matisos de vi mentre que enguany m’he centrat amb la comarca que elabora aquests vins. He atorgat uns colors a cada la vinya, el terroir i l’aigua”, diu.

No és la primera vegada que Sedó és l’autora del cartell i la imatge de la Fira del Vi. La dissenyadora es mostra molt agraïda per la confiança rebuda per part de l’organització i s’ho pren cada any com un nou repte. “Cada any comença amb la creació d’un nou cartell i, després, cal adaptar-lo a la resta de suports, que en un esdeveniment com la Fira del Vi, són molts”, afirma.

cartell_fira_del_vi_falset_2024.jpg

Publicitat