Informatiu cap de Setmana 06-04-2024

Una quinzena de tractors prioratins participen aquest dimarts en una nova jornada de protestes dels agricultors i ramaders. De bon matí, la columna de tractors de la comarca ha sortit de Falset per unir-se als pagesos vinguts de les Terres de l’Ebre, el Camp i les comarques de Lleida amb l’objectiu de bloquejar els accessos al Port de Tarragona, un dels centres de distribució de mercaderies més importants del país. En altres punts del país, els pagesos van bloquejar els accessos a Mercabarna i també la connexió amb França, a l’altura de l’Alt Empordà.

Després de les jornades de la setmana passada, les protestes de la pagesia catalana continuen. Ahir dilluns els agricultors i ramaders del Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta van dur a terme talls i marxes lentes a la C-12 i a la N-420. Un acció que preveuen tornar a fer aquest dimecres al vespre.

Entre els principals motius de les protestes hi ha l'increment dels costos de producció, els baixos preus que els paguen, la falta de control en les importacions, la nova política agrària comuna, la greu sequera i, sobretot, l'excés de burocratització. A banda, també reivindiquen la falta de relleu generacional del camp català.

Foto: Els pagesos prioratins aquest matí, a punt de sortir cap a Tarragona.

WhatsApp_Image_2024-02-13_at_12.08.02.jpeg

Publicitat