Informatiu cap de Setmana 13-04-2024

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha programat un seguit de visites guiades i gratuïtes a l’església de la Cartoixa d’Escaladei, amb motiu de la finalització de les obres de restauració de l’edifici.

L’objectiu és donar resposta a l’elevada demanda que ha generat la recent inauguració de l’església a final del mes passat. De fet, el primer cap de setmana de portes obertes que es va programar la demanda va superar totes les expectatives, principalment de gent del Priorat i de les comarques veïnes.

Així doncs, les visites guiades tindran lloc tots els caps de setmana fins al 17 de març. La visita serà en català i comptarà amb un guia, que farà una petita introducció al monument per després centrar-se, principalment, en l’explicació dels valors, atributs i història de l’església. Tot i que la visita guiada a l’església sigui gratuïta, sí que cal fer efectiva l’entrada d’accés al monument, ja sigui general (5€) o reduïda (3€).

La rehabilitació arquitectònica de l’església de Santa Maria de la Cartoixa d’Escaladei s’ha prolongat al llarg de gairebé quatre anys. Més enllà del seu valor patrimonial, la intervenció pren un especial caràcter simbòlic, atès que estava totalment en ruïnes, conseqüència de la destrucció, abandonament i espoli que va seguir a la desamortització eclesiàstica del 1835.

WhatsApp Image 2024 02 13 at 12.05.50

Publicitat