Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi torna un any més al Priorat. Serà del 22 al 26 de novembre quan el festival aterrarà a la comarca, un cop clausurada l’edició del Penedès. En aquesta edició, el programa prioratí incorpora dues pel·lícules recentment premiades al Penedès i compta amb Itàlia com a país convidat, la qual cosa farà que la prestigiosa vinyataire Elisabetta Foradori (un dels principals noms de l’agricultura biodinàmica mundial) sigui reconeguda amb el premi d’honor del festival.

Aquesta és la setena edició que el festival programa sessions al Priorat, amb presència en sis municipis i amb un total de quinze pel·lícules. En concret, el Most arribarà enguany a Falset, Cornudella, Bellmunt del Priorat, Els Guiamets, el Masroig i Porrera. Una implicació per part de la societat comarcal que evidencia que el Most està cada vegada més integrat a la societat prioratina.

Així doncs, el Most Priorat arrencarà dimecres al vespre al Castell de Falset, on es projectaran les “Històries del vi”, un seguit de curtmetratges de ficció. Entre les pel·lícules més destacades hi trobem Crush: A Message in a Bottle, de Maya Gallus, un documental canadenc que és el retrat cinematogràfic d’un any en la vida de viticultors artesanals de prop del Niàgara. La pel·lícula caba d’obtenir el Premi Sostenibilitat del Most Festival i es passarà divendres 24 a les 19:30h al Cafè de l’Ateneu dels Guiamets.

També destaca la sessió del diumenge 26 al matí a Bellmunt, on s’hi projectarà Wounded Land, de Roman Zajac (Ucraïna, 2022), el film que ha resultat guanyador de l’edició del Penedès. Una pel·lícula que és un viatge a la Ucraïna rural devastada per l’actual guerra mentre coneixem històries de viticultors i agricultors que, contra tot pronòstic, continuen produint activament durant el conflicte.

El plat fort de l’edició prioratina del Most, però, serà a gala central del festival que tindrà lloc el dissabte 25 al Teatre l’Artesana de Falset i en la que Itàlia, país convidat de l’edició d’enguany, hi tindrà un paper destacat. D’una banda, amb el lliurament del Premi Honorífic Most 2023 a la trajectòria vitivinícola d’Elisabetta Foradori i, d’una altra, la projecció de Rupi del vino, un documental d’Ermanno Olmi que ens transporta a la Valtellina, l’espectacular regió vitícola de les Dolomites. De fet, la jornada intensa de dissabte s’acabarà al Celler de l’Aspic (21. h.) amb un àpat amb Elisabetta Foradori i els seus vins.

mosr2023.jpeg

Publicitat