Informatiu cap de Setmana 15-06-2024

Inverteix Priorat, una iniciativa creada pel Consell Comarcal del Priorat, posa en marxa una nova companya per donar valor als productes locals i crear relacions comercials a la comarca, que s’inicia aquest 2023 i s’anirà executant el llarg dels pròxims anys. La finalitat és fomentar la creació de lligams i sinergies entre els diferents agents del sector, establir relacions comercials duradores i estables en el temps i impulsar el desenvolupament econòmic i local de la nostra comarca.

En el marc d’aquesta campanya, s’ha programat una sessió per crear vincles comercials entre restaurants, botigues, allotjaments i productors del Priorat, que tindrà lloc el pròxim 22 de maig a la Sala Polivalent d’Escaladei. Aquesta jornada constarà d’una primera part amb xerrades inspiracionals a càrrec d’un restaurant, una botiga i un productor agroalimentari, que exposaran la seva estratègia de venda, compra i consum de productes de proximitat. A continuació, es dividiran els assistents per grups i es desenvoluparà un taller per conèixer i reflexionar sobre les problemàtiques i les solucions de cada membre de la cadena de consum dins el Priorat, amb la finalitat d’extreure’n unes conclusions i proposar solucions per fer-hi front. L’acte acabarà amb un piscolabis a peu dret amb productes de proximitat.

Les inscripcions a aquesta jornada ja estan obertes, i hi poden participar restaurants, bars, botigues, productors agroalimentaris i públic general.

També, dins d'aquesta campanya, s’han desenvolupat un seguit d’accions, com ara el ‘Catàleg de productes fets al Priorat’ (properament estarà l’enllaç disponible), un recurs informatiu dirigit a bars, restaurants, botigues, cases rurals i altres establiments, per proporcionar informació sobre els productors i elaboradors agroalimentaris de la zona. L’objectiu és donar a conèixer els productors agroalimentaris als establiments del Priorat per promoure els circuits curts de comercialització i en conseqüència, apropar els productes locals al consumidor final.

Finalment, s'ha desenvolupat un cicle de tallers de cuina tradicional amb productes de proximitat per donar a conèixer plats típics del Priorat que han caigut en l’oblit. Les cuineres Maria Bartolomé de La Fonda la Figuera, Maria Victòria Masip de El Racó del Priorat i Gemma Peyrí del “xiringuito de Porrera” han mostrat com elaborar plats típics de la comarca, com ara el Potaco, el conill amb caragols, el menjar blanc, el corder, les crestes de la figuera, les mandonguilles amb albergínia o els ous de frare. Durant anys, aquestes 3 gastrònomes van dedicar-se a recuperar i mantenir les receptes de les seves àvies i mares. Es van complementar els tallers amb un tast-tertúlia on es van degustar productes de la comarca i es va comptar amb l’assistència de productors de la zona.

fotos productes priorat 2

Publicitat