Informatiu cap de Setmana 02-03-2024

Amb l’objectiu de minimitzar el risc d’incendis i de protegir els boscos i l’entorn natural la Diputació de Tarragona ha concedit un total de 175.000 euros a 16 Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Aquest import està destinat a actuacions de prevenció d’incendis com ara la millora de basses o punts de reserva d’aigua, l’obertura i manteniment de franges laterals de camins i pistes forestals, l’adquisició d’Equips de Protecció Individual (EPIs) o la millora i manteniment d’infraestructures i instal·lacions per al foment de la silvopastura, entre altres accions.

Respecte al foment i suport a la silvopastura, que s’ha vist reforçat en la darrera convocatòria d’ajuts, cal destacar que 6 de les 16 ADF han inclòs aquest tipus d’actuacions amb l’adquisició de malles electrificades per a la formació de corrals temporals o d’abeuradors que es pugin situar en punts estratègics (en aquest cas es tracta d’Arbolí, Capçanes, Cornudella de Montsant, Pratdip, Querol i Capafonts).

Pel que fa a l’obertura i manteniment de les franges laterals de camins i pistes forestals, al Priorat hi ha prevista una actuació al cami de la Fou de Capçanes

Destaquen també enguany les actuacions en punts estratègics de gestió d’incendis (PEG) i zones de foment de la gestió (ZFG) definides pels bombers de la Generalitat i inclosos en els documents de planificació contra incendis. Les ADFs que han rebut ajuts per aquest concepte se situen a les Muntanyes de Prades, i tenen previstes actuacions a Capafonts, Siurana i l’Arbolí.

IMG 20221214 101755 reduit

Publicitat