Informatiu cap de Setmana 23-10-2021

Una representació dels 7 consells comarcals (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès i Alt Penedès) i 35 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Penedès que s’oposen al projecte de línia de molt alta tensió, la coneguda MAT, Valmuel- Begues es va reunir aquest dijous amb el subdelegat del Govern Espanyol a Tarragona, Joan Sabaté.

En el transcurs de la trobada, els representants van traslladar al subdelegat el rebuig unànime del territori al projecte, el qual recorreria 180 quilòmetres tan sols a la demarcació de Tarragona. Així, li van exposar també les al·legacions i informes jurídics, tècnics i ambientals que de manera conjunta han presentat contra aquest projecte privat, que impulsa l’empresa privada Forestalia i que va publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol.

Entre la delegació, hi havia l’alcalde de Falset, Carlos Brull, que en delcaracions a Ràdio Falset explicava que “li vam mostrar la preocupació del territori i la unanimitat que hi ha, independentment del color polític, vers una MAT que és injustificada i sobredimensionada”.

Els representants dels consells comarcals i ajuntaments van aprofitar l’ocasió per demanar al subdelegat del Govern que concerti una trobada amb la ministra d’Indústria, Reyes Maroto,  i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, a fi de traslladar-los-hi de primera mà el rebuig del territori així com els motius que el fonamenten.

Per altra banda, Brull també explicava que si bé aquesta unió del territori contra la MAT s’ha circumscrit a les comarques de la demarcació de Tarragona, a les quals s’hi ha afegit l’Alt Penedès, estan oberts a sumar altres territoris com els municipis afectats de l’Aragó o fins i tot altres municipis que no estan directament afectats pel pas de la MAT.

matsubdelegatgovern

Publicitat