Informatiu cap de Setmana 23-03-2024

El passat dilluns es va donar el tret de sortida al curs escolar als centres educatius de Falset amb importants novetats.El nou curs arriba amb significatives millores en les instal·lacions de l’escola Antoni Vilanova, a la qual l'Ajuntament de Falset hi ha destinat enguany al voltant de 60.000 euros. 

Entre les actuacions més destacades s'hi troba la instal·lació de plaques fotovoltaiques per impulsar l'autoconsum energètic del centre, una idea que el consistori ampliarà progressivament en altres edificis municipals amb l'objectiu de ser un municipi més sostenible. Al marge d'aquesta millora, també s'han dut a terme tasques d'adequació del menjador, que, com algunes aules i la planta baixa de l'edifici, s'ha aprofitat per pintar durant l’estiu. A més, en les darreres setmanes també s'ha substituït l'antiga caldera de gasoil per una de gas, caldera que presta servei tant a l'escola com a la Llar d'Infants l'Espígol.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, explicava que “l’escola serà el primer edifici públic a disposar de plaques solars amb l’objectiu que sigui un edifici més sostenible i autosuficient”. En el cas de la llar d'infants, que va iniciar el nou curs el passat dia 6 de setembre, també està previst que pròximament es dugui a terme un canvi en el tancament del pati interior i que, aprofitant les vacances de Nadal, es repinti tot el centre.

Pel que fa a l'INS Priorat, una de les novetats principals és l'ampliació de la seva oferta formativa amb un Programa de Formació i Inserció (PFI) de Cuina, que s'adreça a joves de 16 a 21 anys que no han finalitzat l'ESO, i la posada en marxa d'una Unitat d'Escolarització Compartida (UEC). “El PFI de Cuina és fruit de la necessitat que hi ha a la comarca en àmbits com el de l’hostaleria i la restauració. És una formació inicial per a aquells joves que no han obtingut l’ESO per poder accedir al mercat de treball i a nous estudis en un futur”, explicava Poy.

En relació amb els protocols prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19, es mantenen algunes mesures, com els grups bombolla, la ventilació constant de les aules, la neteja diària i la rentada de mans freqüent, entre altres. En canvi, ja no es prendrà la temperatura als alumnes abans d'entrar al centre ni serà necessari que es mantingui una distància de seguretat d'1,5 metres entre alumnes d'una mateixa bombolla.

Pel que fa al confinament d'alumnes davant de diagnòstics per Covid-19, es manté el confinament de tots els alumnes de la classe en els cursos d'educació infantil i primària. En canvi, a secundària, ja no serà necessari que els adolescents que estiguin vacunats es confinin en cas que es detecti un positiu en el seu grup.

plaquessolarsecola

Publicitat