Informatiu cap de Setmana 19-06-2021

La Plataforma pel riu Siurana ha fet públic aquest dimecres que la Comunitat de regants del pantà de Riudecanyes porta a judici a l’entitat i al Gepec per dos actes en defensa del riu Siurana realitzats el 19 d'agost de 2017 i el 28 de juny de 2018.

Segons explica la Plataforma en un comunicat, la intenció que hi ha al darrera d’aquesta denúncia és “aturar la lluita” tot i que afirmen que aquest fet “ens ha donat una forta empenta per seguir endavant, amb més determinació que mai, la nostra comesa: recuperar el cabal que pertoca al principal riu del Priorat i que assegura la pervivència de l'espai natural protegit Riu Siurana i planes del Priorat”. Així, afirmen que “si el què pretenen és limitar un dret tan essencial com el dret a la protesta, nosaltres no pensem posar-los-hi fàcil”.

Des de la Plataforma pel riu Siurana expliquen, a més, que això demostra que la Comunitat de regants de pantà de Riudecanyes només “vol afegir més llenya al foc” i que “no estan disposats al diàleg”.

També critiquen que l’Agència Catalana de l’Aigua no hagi implementat actuacions de protecció al riu i hagi deixat “en via morta” la Taula del Siurana.

assut siurana

Publicitat