Butlletí informatiu 17-04-2024

La Cambra de Comerç de Reus denuncia “enèrgicament” la situació que van viure alguns municipis de la Terra Alta i al Priorat, afectats pels talls en el subministrament elèctric i en la cobertura de telefonia fixa i mòbil durant el pas del temporal Filomena. La corporació considera que aquestes incidències “no s’expliquen únicament per l’excepcionalitat de la climatologia, sinó que posen al descobert, una vegada més, la cronificació que ha patit el mal manteniment de les línies de subministrament”. Un fet que en el cas de l’electricitat, diuen, “esdevé indignant atenent que estem a la principal zona productora d’energia elèctrica del país”.

Pel que fa a la telefonia, la Cambra recorda que en diverses ocasions ja s’ha traslladat la queixa a les administracions competents. L’última vegada, per escrit el passat mes de desembre, al Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, advertint de les mancances de la línia a la demarcació i, més concretament, a la comarca del Priorat.

La Cambra lamenta que la solució a aquests problemes, en molts casos i especialment en el tema telefònic, respongui a la voluntat d’empreses privades que tenen el seu propis interessos i plans de desenvolupament. Així, la corporació considera “inadmissible” que un servei essencial com aquest no tingui una tutela estricta per part de l’administració, “amb l’objectiu essencial d’afavorir l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats en relació a la resta d’habitants del nostre país”. En aquest sentit, demanen adoptar solucions immediates per evitar que serveis tan deficients accentuïn el risc de despoblament d’aquestes comarques.

Així mateix, afegeixen que un altre dèficit infraestructural que ha posat al descobert el temporal, ha estat la línia fèrria R15, que no va estar operativa durant bona part de la setmana passada. La Cambra de Comerç de Reus va denunciar l’absència de cap partida en els pressupostos generals de l’Estat per l’arranjament i manteniment de la que està considerada la línia del país en més mal estat.

*Foto: Joan Giné

nevada problemallum joangine

Publicitat