Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

La Comissió territorial d'urbanisme de Tarragona ha aprovat de manera definitiva el projecte de The Stain Group per rehabilitar el conjunt del Mas d’en Bruno, a Torroja del Priorat, i reconvertir aquesta masia en un hotel de cinc estrelles. El Mas d’en Bruno és una construcció pròpia de principis del segle XX, vinculada històricament a la Cartoixa d’Escaladei i construïda en diferents èpoques i fases. L’any 1999, el mas va ser objecte d’obres de rehabilitació per a adequar-lo com a celler. La finca es troba entre la Vilella Baixa, Torroja, Poboleda i Escaladei, a la vessant sud-est de la Serra dels Amitgers.

El projecte aprovat ara també abasta una antiga nau agrícola implantada a pocs metres de la masia pels volts de l’any 1986. La proposta preveu la rehabilitació de la masia i de la nau per a destinar el conjunt, d’aproximadament 3.500 m2 de superfície construïda, a ús hoteler. El projecte també inclou l’adequació exterior de l’entorn amb la formació d’una zona d’aparcament, piscina i zones d’accés i comunicació. Es mantindrà la volumetria i les característiques conservades del mas i es durà a terme un estudi històric i arqueològic dels paraments.

Atès que la masia s’emplaça dins el PEIN Serra del Montsant i dins de l’àmbit de la Xarxa Natura 2000 Serra del Montsant-Pas de l’Ase, la Comissió d’urbanisme ha posat especial èmfasi en el compliment de totes les mesures d’adaptació paisatgística del projecte. Finalment, la Comissió ha valorat positivament el fet que es mantindrà l’activitat relacionada amb la vinya a la finca.

masdenbruno

Publicitat