Butlletí informatiu 25-11-2020

La CUP Priorat valora “positivament” la decisió dels Departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies d’intervenir la residència Les Vinyes de Falset. La seva portaveu, Montserrat Solà, explicava en declaracions a Ràdio Falset que “com ja vàrem denunciar la setmana passada, creiem que la intervenció arriba tard perquè segons les dades de la Generalitat la situació estava al límit des de fa dies”.

En el comunicat, els cupaires denuncien que “la gestió del brot que hi ha hagut al centre ha estat pèssima, opaca, que l’empresa gestora no ha fet prou per fer-hi front i no ha vetllat per la seguretat i la qualitat assistencial dels residents”. A més, també critiquen “la precarietat de les condicions de les treballadores i la manca de personal per complir amb un servei com el que exigia la situació sobrevinguda a la residència”.

Des de la formació anticapitalista també es mostren sorpresos pel fet que la nova gestió i direcció del centre hagi estat atorgada de nou a una empresa privada: STS, Gestió de Serveis Sociosanitaris. Solà explicava que “des de la nostra organització es reivindica que la gestió de les residències i les cures de les persones sigui de control i gestió pública i, per tant, ens sorprèn que la decisió de Salut sigui concedir la direcció de les Vinyes a una altra empresa privada i que no ho faci o bé directament amb personal propi del Departament o bé a través d’empreses públiques”.

És per això que des de la CUP Priorat demanen “que davant la gravetat i la situació extraordinària de la residència Les Vinyes de Falset, el monitoreig de com s’estan realitzant els protocols i seguiment de l’estat de salut dels usuaris es faci directament des dels ens de salut pública de la Generalitat de Catalunya”.

Captura de Pantalla 2020 10 19 a les 10.36.49

Publicitat