Butlletí informatiu 25-11-2020

El Departament de Salut ha intervingut aquest dilluns la residència Les Vinyes de Falset davant del brot de COVI-19 que afecta al centre des de fa unes setmanes. Així mateix, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador sobre la gestió que s’ha fet des del centre.

Segons les últimes dades oficials el brot de la residència les Vinyes afecta 109 residents dels 118 que hi viuen i 22 treballadors. També s’han comptabilitzat 20 defuncions al centre en les darreres setmanes. És per posar fre a aquesta situació que el Departament de Salut ha decidit intervenir el centre per realitzar un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini.

En aquest sentit també s’expressava l’alcalde de Falset, Carlos Brull, que ha explicat que esperen que aquesta intervenció serveixi per “garantir el compliment de les mesures per fer front al brot i millorar el tracte assistencial als usuaris del centre”.

El Departament de Salut ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara a mans de l’empresa Corfalin, a STS, Gestió de Serveis Sociosanitaris. Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció.

Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient sancionador, i no es descarta la presa de mesures cautelars, davant dels incompliments en l'aplicació de les mesures específiques en matèria de gestió de la crisi sanitària als centres residencials.

Brull explicava que la intervenció de la residència va ser una de les qüestions que es van posar sobre la taula en la reunió que el consistori va mantenir el passat divendres amb amb representants dels departaments de Salut i de Treball i Afers Socials de la Generalitat i de la residència i que, després de realitzar els informes pertinents, “els dos departaments han considerat que hi ha hagut moltes coses que no s’han fet bé”.

les vinyes banner

Publicitat