Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

El brot de COVID-19 de la residència Les Vinyes de Falset ha registrat 109 positius en residents (d’un total de 118) i 22 en treballadors (d’un total de 57) des que es va detectar el primer cas, a mitjans del mes de setembre segons ha informat aquest dimecres en un comunicat l’Ajuntament de Falset amb dades del Servei de Vigilància Epidemiològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (del Departament de Salut de la Generalitat).

Així mateix, segons aquestes informacions oficials, arran d’aquest brot i fins avui dia s’han registrat un total de 16 defuncions, 11 de les quals han estat a la pròpia Residència.

Risc de brot a la baixa

Pel que fa a la situació epidemiològica a la comarca del Priorat, l’índex de brot segueix a la baixar tot continua molt elevat, en concret, actualment se situa en els 370,94 punts. Així mateix, en el període que va del 4 al 10 d’octubre, recordem que Salut ofereix dades amb tres dies de retard, a la comarca hi va haver 37 casos confirmats per PCR i que eleven a 229 el nombre de persones afectades per la pandèmia al Priorat des del mes de març. A més, segons les dades del Departament de Salut, cal destacar que en aquests moments hi ha 9 persones que requereixen d’ingrés hospitalari. Totes les defuncions s’han donat arran del brot de la residència.

Per municipis, l’índex de brot continua disparadíssim a Falset, tot I que baixa substancialment, I se situa per sobre dels 18.000 punts. També creix a Capçanes amb 2153 punts, a Gratallops amb 1122 i baixa al Molar, on actualment tenen un índex de brot de 288 punts. En aquest sentit, en els darrers 7 dies s’han detectat 32 positius a Falset, 5 Capçanes, 3 a Gratallops i 1 al Molar.

les vinyes banner

Publicitat