Butlletí informatiu 14-04-2021

La CUP Priorat també ha expressat aquest dimecres la seva preocupació per la situació causada pel brot de COVID-19 a la residència Les Vinyes de Falset. En un comunicat, els cupaires denuncien que “des de l’inici de la pandèmia no s’està fent una gestió correcta en aquesta residència propietat de l’empresa Bastón de oro".  

Segons expliquen, "la falta de material i de personal han contribuït a que el focus aparegut a la residència fos de dimensions enormes” i critiquen que “no s’han seguit els protocols que se’ls va indicar per contenir el brot i el pla de contingència decretat per la Generalitat el mes de juliol no s’ha complert en cap moment”. També lamenten la falta d’informació que han rebut els familiars dels residents.

És per aquest motiu que demanen la intervenció immediata per part del Departament de Salut de la residència Les Vinyes “per l’opacitat de les seves actuacions, la manca de condicions laborals i de recursos adequats, cosa que dificulta les cures i l’incompliment de les normes higièniques bàsiques en situació de pandèmia, fet que suposa que els usuaris del centre no estiguin rebent l’atenció amb la professionalitat i dignitat necessària”.

Així mateix, els cupaires recorden que “una residència ha de ser un servei públic on el benestar i dignitat de les persones grans és la prioritat i no basar-se en un model de mercat tal i com ho fan aquestes grans empreses que converteixen les tasques de cures en un negoci”.

les vinyes

Publicitat