Informatiu cap de Setmana 15-05-2021

La situació causada per la pandèmia a la Residència les Vinyes de Falset empintjora després que l’Ajuntament de la capital del Priorat ha anunciat aquest vespre a través d’un comunincat que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que al centre hi ha un brot amb 103 positius de COVID-19, dels quals 86 corresponen a residents i 17 a treballadors. L’alcalde de Falset, Carlos Brull, explicava que “a partir del cribratge que es va fer als residents i treballadors el passat divendres era probable que aquestes dades anessin creixent”.

En aquest sentit, el Departament de Salut informa que, a partir de demà, des de l’Equip d’Atenció Primària, es realitzaran ecografies pulmonars a tots els residents i el divendres es farà un nou cribratge tant a residents com a treballadors per tal tenir noves dades de control del brot al centre. Amb tot, de moment es descarta una intervenció de la residència per part del Departament de Salut. “En aquest moment la direcció del centre està prenent totes les mesures i aplicant tots els protocols, l’àrea bàsica de salut també està assistint la Residència, i en funció de com evolucioni la situació el Departament pendrà una decisió o una altra”.

L’Ajuntament de Falset reitera la crida a la responsabilitat de la ciutadania a fi de seguir amb rigor les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la propagació del virus al municipi. Així, recorda que les mesures sanitàries són d’obligat compliment i les persones que no les respectin poden ser sancionades.

Finalment, l’alcalde de Falset desitjava “molts ànims i molta força” als residents i professionals que fan front a aquest brot sorgit a la Residència les vinyes.

les vinyes banner

Publicitat