Butlletí informatiu 17-04-2024

La situació causada per la pandèmia a la Residència les Vinyes de Falset empintjora després que l’Ajuntament de Falset hagi anunciat aquest matí que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha comunicat que a la Residència les Vinyes de Falset hi ha un brot amb 68 positius, dels quals 56 corresponen a residents i 12 a treballadors.

En aquest sentit, el Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública ja han pres mesures, de la mateixa manera que ho ha fet el propi centre, on romanen confinats la gran majoria dels positius. Les autoritats sanitàries insisteixen que es tracta d’un brot que està sota control.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Falset reitera la crida a la responsabilitat de la ciutadania a fi de seguir amb rigor les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la propagació del virus al municipi. Les mesures sanitàries són d’obligat compliment i les persones que no les respectin poden ser sancionades.

Pel que fa a la situació epidemiològica de la COVID-19 a la comarca del Priorat l’índex de rebrot creix de nou i se situa en els 424. Així mateix, s’han confirmat 157 persones afectades per la pandèmia al Priorat des del mes de març. A més, segons les dades del Departament de Salut, cal destacar que en aquests moments hi ha 4 persones que requereixen d’ingrés hospitalari.

Per municipis, l’índex de brot continua molt alt a Falset, tot i que baixa respecte als darrers dies. Actualment és de 508 punts. També és dispara el risc de rebrot a Bellmunt (1377) i a Capçanes (753). Al Molar, el risc de rebrot és de 192 punts mentre que a Torroja és de 191. Així mateix, en els darrers 7 dies s’han detectat 6 positius a Falset, 3 a Bellmunt, 2 a Capçanes i 1 a Torroja, al Molar i a Cornudella.

les vinyes banner

Publicitat